Lohisalaatti pavuilla ja pähkinöillä sopii juhlapöytäänkin

Meillä vietettiin tyttären pienimuotoisia synttäreitä viime lauantaina. Syntymäpäivästä oli kulunut jo melkein kuukausi, mutta vasta nyt löytyi pelivapaa viikonloppuilta. Pari kivaa kaveriperhettä oli iltaa istumassa. Viime aikoina olen innostunut uudenlaisten salaattien kokeilemisesta ja siitä sain idean synttäritarjoiluunkin. Suolaiseksi tarjottavaksi tehtiin parin salaatin ”salaattibaari”.
Salaatit ovat ruokaisia ja raikkaita ja meidän tarjoiluihin sopivasti vähähiilarisia. Niitähän voi tietysti kehitellä aina tilanteeseen sopiviksi. Tämän salaatin olin koetehnyt jo paria päivää aikaisemmin ja testauttanut perheellä. Se oli tosi herkkua ja sai hyvät palautteet synttäreilläkin.
Juhlia on hauska valmistella yhdessä. Mies oli tuossa vaiheessa leikkaamassa meloonia, jota käytettiin useammassakin tarjoiltavassa. Ne ehtivät varmaan vasta seuraavaan postaukseen. Ja hei, oliko joskus menneinä vuosikymmeninä Teijan keittiö -niminen tv-sarja – ja oliko tämä oikeanpuoleinen kuva siinä??

Pohjalle tuli erilaisia salaatteja, sitten erilaisia papuja, kylmäsavustettua lohta ja pekaanipähkinöitä. Niiden päälle keksin tällä kertaa lisätä avokadoa erotuksena siihen kokeilukierroksen salaattiin ja se sopi hyvin sekaan.

En oikeastaan edes tiedä salaattia, johon avokado ei minusta sopisi. Se tuo hyvää ruokaisuutta ja pehmeyttä ja sopivasti miedontaa ja tasoittaa vahvoja makuja. Lisäksi avokado on todella hyvien öljyjen ja proteiinien lähde. Niin kuin myös tämän salaatin lohi, pavut ja pähkinät.

Tilli on yksi lempiyrteistäni ja varsinkin kalan kanssa ihan ehdoton.

Synttärsankari oli isoksi avuksi tarjoilujen teossa ja testimaistamisessa.

Lopuksi kuorin sitruunan ja leikkasin siitä pieniä paloja salaatin sekaan. Niiden maku imeytyi salaattiin tällä tavalla paljon paremmin kuin jos olisin puristellut sitruunan mehua suoraan salaatin päälle. Kastikkeeksi lorauttelin myös sitruunaista oliiviöljyä ja jätin pullon pöytään jokaisen itse lisättäväksi. 

VHH Lohisalaatti pavuilla ja pähkinöillä, max 15 g hh/annos:
Osana tarjoiluja n. 15 hengelle
Sekalaisia salaatteja 
600 g kylmäsavulohta
500 g papuja
2 dl pekaanipähkinöitä
2 avokadoa
1 sitruuna
1 ruukku tilliä
(sitruunaista) oliiviöljyä

Leikkaa salaatit hieman pienemmiksi ja levitä tarjoiluastian pohjalle. Leikkaa lohet pieniksi paloiksi. Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Kuori ja paloittele avokado. Kuori sitruuna ja leikkaa se siivuiksi ja vielä pieniksi paloiksi. Sekoittele aineet varovasti keskenään. Leikkaa pinnalle tilliä ja lorauttele oliiviöljyä. 
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *