Leffasuosituksia – tämän hetken 3 parasta

Leffasuosituksia - tämän hetken 3 parasta

Leffasuosituksia

Keskitalvi on hyvää aikaa käydä leffassa. Ainakin minusta tuntuu, että kun nykyään on tottunut katsomaan enemmän sarjoja kotona, pitkä leffa tuntuu oikeasti niin pitkältä, että sille ei ole ihan helppoa löytää aikaa arki-iltoina.

Vapaapäivinä on sen sijaan ihanaa viettää leffailta oikein pitkän kaavan mukaan. Hyvä elokuvailta rentouttaa ja saa ajatukset tehokkaasti pois arjen kuvioista. Näistä leffasuosituksista kaksi ensimmäistä kävimme katsomassa Helsingin Itiksen uudessa leffateatterissa, joka yhdessä viereisen drinkkibaarin ja uusien ravintoloiden kanssa tarjoaa mainion tilaisuuden nauttia vaikka dinneri ennen leffaa tai jäädä sen jälkeen lasilliselle ja käydä läpi vielä leffan fiiliksiä.

Bohemian Raphsody

Tämä Queenin ja Freddie Mercuryn tarinan ympärille tehty leffa saa minulta täydet viisi tähteä. Ihan mielettömän hyvä leffa kaikin puolin, jota suosittelisin kenelle tahansa. En ollut aikanaan 80- ja 90-luvun biletysmusiikkikimarassa mikään kaikkein suurin Queen-fani, mutta olen kasvanut sellaiseksi vähitellen – ja tämä leffa sai Freddien aikaisen Queenin musiikin arvostukseni nousemaan ihan pilviin. Se rohkeus, vapaus ja tinkimättömyys kulkea omaa polkua, joka sävytti Freddien asennetta ja musiikin tekoa, on todella ihailtavaa, vielä aikana jolloin musiikkiteollisuus nousi räjähdysmäisesti ja hittejä tehtailtiin pääosin samanlaisen kaavan mukaan.

Rakastamani oopperan tuominen Queenin musiikilliseen cocktailiin sai jo selkäni kananlihalle. Kuten myös tapa, jolla tämäkin inspiraatio leffassa kuvailtiin. Queenin rajaton suvaitsevaisuus, arvostus yleisöä kohtaan ja halu tehdä musiikkia suoraan ihmisten sydämiin säännöistä ja kaupallisista rajoitteista ja ohjenuorista piittaamatta tuli hyvin esille tarinassa, josta tuli kaiken kaikkiaan todella hyvä fiilis. Täydet pisteet myös mielettömästä pukuloistosta ja tyylittelystä, joka sai suupieleni pysymään ylhäällä koko leffan ajan.

Rami Malek astui isoihin saappaisiin Freddien roolissa ja onnistui täyttämään ne upeasti. Golden Globen paras miespääosa meni minusta ihan oikeaan osoitteeseen, samoin koko leffan nappaama paras draamaelokuva.

Elokuvan edetessä loppua kohti pelkäsin, että upea tarina pilataan dramatisoidun ankealla lopulla, mutta päinvastoin. Bohemian Raphsody vain parani minuutti minuutilta leffan viimeiseen hengenvetoon asti. Sen jälkeen olinkin niin fiiliksissä, että jos ei olisi ollut jo myöhä ja koko porukallamme seuraavana päivänä aikainen duuniaamu, olisin ehdottomasti halunnut jäädä käymään läpi leffan fiiliksiä siihen Itiksen leffateatterin kakkoskerroksen drinkkibaariin – eli vink vink, suosittelen varaamaan sulatteluaikaa fiilistelylle tämän elokuvailoittelun jälkeen.

… Leffasta asti on Sonos soittanut meillä melkein päivittäin Queeniä <3

Auringonlaskussa

A star is born

Bradley Cooper tekee yllättävänkin hyvän suorituksen mm. Hangovereiden sekoiluroolien jälkeen. Hänen persoonansa on uskottava ja vivahteikas ja täyttää vahvasti haastavan roolihenkilön vaatimuksen. Myös leffan musiikilliset kohtaukset ja Bradleyn countryvedot toimivat todella hyvin.

Tykkäsin myös Lady Gagasta, joka onnistui astumaan ulos omasta persoonastaan hahmon rooliin uskottavasti – mikä ei ole usein mitenkään itsestäänselvää näin isojen tähtien kohdalla. Tarina oli toimiva ja leffana suositeltava.  Pienenä miinuksena: itse en pitänyt sen ankeasta lopusta ja olisin kaivannut joko juoneen enemmän sisältöä tai elokuvaan vähemmän pituutta. Pitkän elokuvan loppupuolella tuntui, että kaikki oli jo kerrottu ja että kokonaisuus olisi ollut vielä parempi, jos leffa olisi ollut n. 20 min. lyhyempi. Kaiken kaikkiaan suosittelen leffaa kokonaisuutena silti.

Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa.

Ihana visuaalinen, musikaalinen ja tarinallinen nautinto niin aikuisille kuin lapsillekin. Juuri sellainen Disneyn satu, joka on kuin tehty joulun aikaan ja talveen. Tämän kävimme katsomassa Maximissa, jossa pääsee myös kunnon leffafiilikseen isoissa muhkeissa nojatuoleissa, joiden viereisille pikkupöydille voi ottaa mukaan lasillisen ja pientä purtavaa teatterin baarista. Pähkninänsärkijästä kirjoitinkin jo enemmän täällä.

Nirvana tee

Outfit:

Band-T shirt shop in Florida / Tee

HM / Skirt

Kavin Clein / sunnies

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *