Le Cafe Ponce in charming area of Paris

Edellisessä postauksessa Lovely food markets in Paris kerroin viehättävästä torilöydöstämme ihan hotellin lähellä Rue Poncelet-kadulla. Katua eteenpäin kuljettaessa löytyikin kokonainen kaunis alue, jossa oli paljon upeita asuintaloja ja muutama suljettukin kortteli. Kaupungin ranskalaiset parvekkeet, kauniit rakennusten kulmat ja tornimaiset yläkerrokset viehtättävät aina vaan.
Alueella on myös useita kauniita ravintoloita. Nämä terassikuvat ovat kalaravintolasta, jonka raikkaana yksityiskohtana ravintolan persoonalliseen ilmeeseen riittää veden turkoosit lasit. 
Pienissä liikkeissä myydään mm. viinejä, juustoja, vaatteita ja kenkiä. Pariisin katukuvaa naisten kengissä hallitsee tänä kesänä ylivoimaisesti nämä 80-luvulta paluun tehneet narukiilakorkoiset kesäsandaalit.

Iltakävelykin alueella oli tunnelmallinen. Rakastan Pariisin kukkakauppoja. Ne avaavat ovensa ensimmäisenä aamuisin, kun kukat nostetaan kaduille ja ruiskutetaan vedellä. Silloin on jo täysi pöhinä päällä ja valtavia kimppuja viedään autoihin – voisiko olla romanttisempaa <3 Illalla kukkakaupat sytyttävät valonsa ja tohina jatkuu yömyöhään.

Alueen kauniit terassit alkavat täyttyä iltakahdeksalta ja lautasten kilinä ja puheensorina jatkuu yömyöhään. Tulee vain mieleen Helsingin hiljaiset kadut samaan aikaan arki-iltana, kun väki valloittaa kotisohvat telkkarien edustalla… Toisaalta, kyllä Suomessakin illat ovat paljon aktiivisempia valoisina ja lämpiminä kesäpäivinä – ja niitä onneksi niitä riittää vielä pitkään nautittaviksi.

Istahdimme lasilliselle rennon nököisen pienen Le Café Poncen terassille, jonka osoite on 17 Rue Poncelet. Se tuntui olevan alueella asuvien suosiossa oleva ”paikallinen”, jossa ihmiset tuntevat toisensa. Palvelu oli erityises ystävällistä. Viinilasi oli todella kylmä ja kuiva, niin kuin muuallakin kaupungissa ja mukana pieni lautasellinen tuoreita patonkisiivuja paksujen pehmeiden Brie-viipaleiden kanssa. 
Ajattelimme jo pysähtyvämme tänne seuraavana päivänä uudelleen, mutta kuulimmekin paikan sulkevan ovensa kolmeksi viikoksi. Olimme aika yllättyneitä, kuinka moni ravintola ja pikkuliike laittaa ajoissa lapun luukulle ja ilmoittaa jäävänsä lomalle elokuussa. Oikeastan se on aika ihanaa. Yrittäjät, tarjoilijat ja myyjät ovat työskennelleet koko vuoden, onhan heillä oikeus hyvin ansaittuun lomaan, kun kaupunkin on kuumimmillaan. Palvelut eivät kuitenkaan Pariisista lopu. Ehkä näihin lappuihin törmääsimme johtuu siitä että olemme aika paljon kierrelleet paikoissa, joita käyttävät juuri paikalliset, jotka lomailevat nyt itsekin. Turistikohteet ovat tietenkin auki. 

Simppelit tarjottavat viehättävät Pariisissa. Ruuan ei tarvitse olla monimutkaista ja viinilasinkin kanssa ilahduttaa pieni tarjottava; muutama suolainen oliivi, muutama käristetty ja jäähdytetty pekoniviipale tai muutama patonkisiivu paksulla valkohomejuustolla, mmm….

Kurkkaa muut Pariisin postaukset täällä. Ja edellisen reissun eli Prahan postaukset täällä.

Kommentit (2)
  1. Kiva vinkki tämäkin! Suunnittelen syksyksi Pariisin matkaa ja luen innolla ideoita täältä, alkaa jo matkakuume nousta ; )

  2. inspirations
    11.8.2014, 21:50

    Kiitos, Anni! Ihanaa kuulla, että olet myös lähdössä kauniiseen Pariisiin ja että matkapostauksistani on sinullekin iloa. Niitä on niin kiva kirjoittaa ; ) Kiitos kommentistasi ja fantastista matkaa sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *