Lämmittävä porkkana-kurpitsakeitto

Lämmittävä porkkana-kurpitsakeittoLämmittävä porkkana-kurpitsakeitto hellii makuhermoja ja vatsaa ja nostaa puolustuskykyä.

Oranssi antaa energiaa niin vaatteissa ja sisustuksessa kuin lautasellakin. Kurpitsa ja porkkana keitossa tuovat kaivattua valoa päivään ja hyvää oloa koko kroppaan. Omenamehun piristävä maku täydentää raikkaan ja pehmeän kasvissosekeiton. Inkivääri ja chili lämmittävät ja auttavat pitämään juuri nyt villinä jylläävät pöpöt pois.

Lämmittävä porkkana-kurpitsakeitto

1 iso myskikurpitsa

2 sipulia

2 porkkanaa

1 l vettä

2 dl omenamehua

hieman suolaa ja mustapippuria

2 cm inkivääriä

1 cm chiliä

1 valkosipiulin kynsi

reilusti tuoretta basilikaa

  1. Kuori kurpitsa ja poista siitä siemen (voit hyödyntää ne paahtamalla).
  2. Kuutioi kurpitsa.
  3. Kuori ja palastele porkkanat.
  4. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulin kynsi, inkivääri ja hienonna chili.
  5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen kasvikset.
  6. Keitä pehmeiksi.
  7. Jos vettä on paljon, nosta ylimääräinen pois kauhalla. Veden määrällä voit säädellä keiton paksuutta.
  8. Mausta.
  9. Lisää omenamehu.
  10. Soseuta sauvasekoittimella.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *