Lämmin salaatti täynnä makuja – Beanit härkäpapusuikaleilla!

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Beanithärkäpapusuikale

Olet varmaan jo kuullutkin uudesta tuotteesta nimeltä Beanit. Ensimmäistä kertaa pääsimme maistamaan tätä herkkua toukokuussa, kun Beanit lanseerattiin. Kesällä Beanit-rekka kiersi ympäri Suomea festareilla ja tapahtumissa – ja nyt tuote on vihdoin saapunut ruokakauppojen hyllyille! Beanit on saatavilla kattavasti S-ryhmän kaupoissa sekä K-ruokakaupoissa. Ihanaa, tätä on odotettu!

Beanit on härkäpavuista valmistettuja rapeaksi paistuvia mehukkaita täysin kasvipohjaisia suikaleita. Beanit valmistetaan Etelä-Pohjanmaalla Kauhavalla ja se sisältää vain kolmea raaka-ainetta: härkäpapua, herneen proteiinia sekä vettä. Makuvaihtoehtoja on kolme, joista yksi on maustamaton ja kahdessa on käytetty rypsiöljyä ja mausteita: Lempeä sitruuna sekä Valkosipuli ja yrtit. Tässä ruoassa käytin maustamatonta versiota, jonka maustoin itse vain suolalla ja pippurilla. Beanitin voisi kuitenkin maustaa miten tahtoo, täysin oman maun mukaan. Kaksi muuta makuvaihtoehtoa ovat myös herkulliset ja tosi helpot käyttää missä tahansa kokkailuissa.

härkäpapuBeanit

Olen tuotteesta tosi innoissani. Maku on aidosti herkullinen ja koostumus ihana – päältä rapea ja sisältä pehmeä. Rakastan salaatteja ja erilaisia bowleja – ja syksyn tullen uuni- ja peltiruokia, ja Beanit sopii niihin kaikkiin ihan täydellisesti. Beanit on mielestäni kokkailumahdollisuuksiltaan verrattavissa kanasuikaleisiin. Maku ei yritäkään muistuttaa lihaisaa, mutta jos siihen verrataan, niin ei häviä yhtään. Härkäpavun oma maku on herkullisen pähkinäinen.

Tein herkullisen lounassalaatin. Pohjana toimi salaatti, pinaatti ja yrtit sekä avokado ja niiden päälle paistoin pannulla vihreitä papuja, kirsikkatomaatteja, cashew-pähkinöitä – sekä Beanit härkäpapusuikaleita. Härkäpapusuikaleet valmistuivat pannulla vain muutamassa minuutissa saaden rapean pinnan, mutta säilyttäen pehmeän koostumuksen sisältä.

Salaattisekoitus antaa paljon makua salaattiannoksiin. Tykkään usein käyttää salaatinlehtien lisäksi paljon yrttejä (timjami on ihan lemppari, nam) sekä esimerkiksi pinaattia, rucolaa ja ituja. Salaattisekoitusta on helppo tehdä myös valmiiksi jääkaappiin isoon lasikulhoon. Siinä salaatti ei nuhjaannu, kuten esim. muovisessa. Arjen alettua meillä on taas “salaattiasema” jääkaapissa. Se nopeuttaa ja helpottaa lounaseväiden ja arki-illallisten laittoa ihanasti.

Beanit on tosiaan Härkiksen® valmistajilta täysin uudenlainen tuote. Vanhoista ihanista Härkis-tuotteista valmistetut reseptit löydät täältä!

cashew

Lämmin salaatti täynnä makuja

Ainekset (4 annosta)

1 pkt
Beanit härkäpapusuikaleita
250 g
Kirsikkatomaatteja
500 g
Vihreitä papuja (Tässä reseptissä käytetty pakastettuja)
2
Avokaadoa
n, 100 g
Cashew-pähkinöitä
Salaattisekoitusta (Jokaista kourallinen: salaatinlehtiä, baby-pinaattia, rucolaa, timjamia, basilikaa)
Suolaa ja pippuria
20 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

  1. Valmista salaattisekoitus: leikkaa tai revi salaatinlehdet, baby-pinaatti, rucola, timjami sekä basilika sopivan kokoiseksi ja jaa neljälle lautaselle.
  2. Jos käytät pakastettuja vihreitä papuja, sulata ne pakkauksen ohjeen mukaan keittäen.
  3. Paista pannulla oliiviöljyssä puoliksi leikatut kirsikkatomaatit ja cashew-pähkinät.
  4. Lisää vihreät pavut paistinpannulle ja paista noin viisi minuuttia, kunnes kasvikset ja cashew-pähkinät ovat saaneet kauniin tummuneen pinnan.
  5. Pilko avokado lautasille (puolikas avokado/annos).
  6. Jaa paistetut tomaatit, vihreät pavut sekä cashew-pähkinät lautasille.
  7. Paista lopuksi Beanit härkäpapusuikaleet: noin 3-5 minuuttia sopivalla lämmöllä, kunnes pinta näyttää rapealta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Lisää Beanit härkäpapusuikaleet annoksiin.
  9. Lisää salaateille vielä oliiviöljyä ja balsamico-kastiketta.
  10. Nauti lämpimänä.
treeni-ja-ravinto reseptit proteiini kasvisruoka
Kommentit (2)
  1. Kiva! Näihin törmäsinkin kesällä Stockan edessä ja olen oikein odottanut, että pääsen ostamaan kaupasta ja kokeilemaan kotona. Kiitos hyvästä vinkistä ja herkullisen näköisestä reseptistä.

  2. inspirations
    12.8.2019, 16:00

    Hei Hanna! Beanitit ovat tosiaan seikkailleet kesällä vaikka missä, tuo Stockan edustan tempaus telttoineen oli hauska aloitus. Juu, kannattaa ehdottomasti kokeilla ja ottaa Beanit arjen kokkailujen helpotukseksi, kun ne vihdoin tulivat kauppoihin kaikkien saataville. Kivoja kokkailuja ja uutta viikkoa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *