Kundit kokkaamassa, pihvit ja raikas salaatti
Välillä tuntuu siltä, että meillä kokataan aina. Blenderi laulaa aamuisin jo auringon noustessa ja iltaisin viimeisenä sulkeutuu jääkaapin ovi. Vaikea sanoa, kuinka monta ruokailua ja välipalaa siinä välissä valmistuu. Yleensä keittiössä hääräilen minä tai mieheni, mutta usein myös jompikumpi junioreistamme – ja aika usein myös heidän ystäviään.
Koska valmisruokia ei syödä ja ruoanlaitto on rakas harrastus, tulen aina onnelliseksi kun musiikki laitetaan soimaan ja keittiö alkaa elämään. Ruoanlaitto yhdessä on kivaa ja luovaa puuhaa, ihan sama tehdäänkö jotain yksinkertaista ja tavallista vai kehitetäänkö uutta ja eksoottista. Kun kundit kokkaavat, on lopputulos yleensä lihaa ja kasviksia. Näin yksinkertinen annos on yksi parhaista.
Pihvit possun ulkofileestä
kahdelle (isolla ruokahalulla varustetulle)
1 iso possun ulkofile
oliiviöljyä ja voita
pippuria, suolaa, savupaprikaa, (hieman) chiliä
- Leikataan 1,5 cm paksuiksi pihveiksi ja nuijitaan (vaikka nyrkillä)
- Hierotaan pihvien pintaan kunolla oliiviöljyä. Tämä on tärkeää, jotta lihasta tulee mureaa.
- Maustetaan ja paistetaan öljyn ja voin seoksessa.
- Pihvit astellaan lautaselle ja mausteinen öljy pannusta kaadetaan niiden päälle kastikkeeksi.
Raikas lisukesalaatti
Salaatteja ja yrttejä
Kurkkua ja pehmeitä tomaatteja
Vesimelonia
Saksanpähkinöitä murusteltuna
Oliiviöljyä ja punaviinietikkaa