Kukkakaali-jauhelihapata fetalla (makaronilaatikon parempi versio)

Kukkakaali-jauhelihapata fetalla

Meillä miehestäkin on kehittynyt vuosien varrella innostunut kokkaaja. Hänellä on joitain suosikkierseptejä, joista valmistuu kerralla suuri määrä ruokaa. Tämä maukas uuniruoka on yksi niistä. Yleensä kukkakaali-jauhelihapataa tulee kaksi isoa vuokaa kerrallaan, mikä tietää valmista herkkudinneriä seuraavanakin päivänä.

Kukkakaali-jauhelihapata fetalla on otsikon mukaisesti aika lailla makaronilaatikkoa rakenteelta ja maultakin muistuttava, mutta tosiaankin paljon parempaa ja myös terveellisempää. Tässä valkoinen pasta on korvattu ravinnerikkailla kasviksilla ja proteiinirikas feta antaa sulaessaan maukkautta koko ruokaan.

Kukkakaali-jauhelihapata fetalla

oliiviöljyä

700 g jauhelihaa

2 parsakaalia

1 kukkakaali

5 kananmunaa

200 g fetaa

1 dl kermaa

200 g juustoraastetta – tai -siivuja

suolaa ja pippuria

  • Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  • Leikkaa parsa- ja kukkakaali sopiviksi suupaloiksi.
  • Keitä niitä vedessä n. 15 min (ei ihan kypsiksi).
  • Ruskista sipuleita pannulla öljyssä kevyesti. Lisää hieman vettä, että sipulit pehmenevät.
  • Lisää sipuleihin kerma.
  • Murustele feta ja lisää murut sipuleihin.
  • Ruskista jauheliha eri pannulla ja mausta se pippurilla ja suolalla.
  • Yhdistä isoon uunivuokaan jauheliha, sipulifetaseos, kukka- ja parsakaalit ja sekoita.
  • Mausta koko seos pippurilla ja suolalla maun mukaan.
  • Riko sekaan 5 kananmunaa ja sekoita kaikki tasaiseksi, jolloin kananmunat sitovat koko ruoan.
  • Laita uuniin 20 minuutiksi.
  • Ota uunista ja lisää pinnalle juustoraaste tai -siivut.
  • Laita takaisin uuniin 10 minuutiksi.
  • Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.
treeni-ja-ravinto reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *