Krabin kookokset – ja smoothie resepti kookosvedestä

Krabin kookokset - ja smoothie resepti kookosvedestähedelmatmyyja lenksuvaatteet leikkaaminenostoksetJuuri nyt kaipaan lämpöä. Kiitos paaston, joka saa tämän vilukissan entistäkin viluisemmaksi. Huomasin sopivasti, että lähes kaikki Krabin kuvat ovat edelleen julkaisematta, eli lämpöaaltoa tänne blogin puolelle on niiden muodossa tulossa alkaen näistä kookoskuvista. Oikeasti, täällä villapuvussa kotona läppäriä näpytellessä nämä kuvat lämmittävät kummasti, toivottavasti teitäkin.

Yksi niitä asioita, joita kaipaan Thaimaasta, on tuoreet kookokset. Niitä tuli nautiskeltua tyttären kanssa viime reissulla joka päivä. Ananaksia ja vesimeloneita myös, mutta kookokset ovat jotenkin erikoishyviä, ehkä siksi, ettei niitä juurikaan saa suomesta. Tai sitten niihin tarvittaisiin kunnon työvälineet, että herkullinen vesi saadaan niistä ulos.

Viimeksi kun ostin täällä kookospähkinän ja pyysin miestä avaamaan sen, oli kookos tuusannuuskana ja pihalattaa myös vasaran alla. Sen jälkeen olen törmännyt IG:ssä kätevään kookoksen avaajaan, mutta eipä ole tullut hankittua, kun edelleen haasteena on kookosten saatavuus ja hinta täällä Suomessa. Ostamani pähkinä oli myös sellainen karvainen ja ruskea, kuin suoraan palmusta tipahtanut, mutta Thai-kaupasta saa nykyään myös näitä valmiiksi kuorittuja, kuten Krabin rantakadun kuvissa.

Oikeastaan on ihan hyväkin olla niitä asioita, joista voi täällä vain haaveilla, on siellä matkalla sitten sitäkin enemmän nautiskeltavaa. Eikä kookosten kuskaaminen tänne ole sieltä ekologisimmastakaan päästä.

Toisaalta, kaikki taitaa olla nykyään korvattavissa (paitsi se kaipaamani lämpö!): Avasin vasta pari päivää sitten I Love Me-messuilta ostamani Puhdistamon kookosveden, joka todellakin yllätti maullaan. Se oli kuin suoraan tuoreesta kookoksesta!! Tein siitä smoothien, joka oli aivan älyttömän hyvä. Se näkyi maanantaina snäpissänikin (inspirations_blogi)  reseptikornerivideona. Luin jo tölkistä, että sisus on aitoa kookosvettä, ei tiivistettä tms. mutta silti todellakin yllätti olemalla niin aito.

Trooppinen kookos smoothie:

kahdelle

1 kookosvesi (tölkki)

1 banaani

reilu pala hunajamelonia

1 avokado

Kaikki aineet sekoitetaan kunnolla blenderissä. Kannattaa hurisuttaa pari minuuttia, jolloin smoothiesta tulee vaahtomaisen pehmeää – ja värikin on raikkaan mintunvihreä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *