Kokonaisena paahdettu kukkakaali vuohenjuustokastikkeella ja yrttiöljyllä

Kokonaisena paahdettu kukkakaali

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Pääsiäsimenuni alkoi värikkäällä alkuruokasetillä. Halusin koko menusta herkullisen ja sellaisen, jonka nautiskelussa voidaan viettää aikaa, mutta joka ei kuitenkaan lopu tyypilliseen juhlaruokailuähkyyn.

Pääruoka on yksi omista tämän talven lempiruoistani, kokonaisena lehtineen paahdettu kukkakaali vuohenjuustokastikkeella. Minusta annoksesta tulee mieleen pääsiäiseen sopiva pesä, kun asettelin sen salaattipedille värikkäiden tomaattien keskelle.

Salaatin maustoin vielä keväisen raikkaalla yrttiöljyllä ja sekaan ripottelin lämmintä Verso Härkis BBQ:ta. Oikeastaan tein versiot sekä alkuperäisellä Härkiksellä eli Härkis Originalilla että tämän vuoden BBQ:n makuisella uutuudella. Molemmat sopivat annokseen yhtä hyvin ja on vain makuasia, haluatko paahdetun kukkakaalin kylkeen BBQ:n makuvivahteen vai et.

Kokonaisena paahdetut kukkakaalit vuohenjuusokastikkeella ja yrttiöljyllä

Paahdetut kukkakaalit:

Pieni kukkakaali lehtineen / henkilö

Oliiviöljyä

Hunajaa tai agave-siirappia n. 1 rkl / kukkakaali

Suolaa, pippuria

Parmesaania

  1. Laita kukkakaali(t) kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Kaada kukkakaalien pinnalle tasaisesti oliiviöljyä ja agave-siirappia tai hunajaa
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Paahda kukkakaaleja uunissa 60 min. ja lisää niille paiston aikana muutaman kerran öljyä.
  6. Ripottele pinnalle parmesaania

Salaatti

Rucolaa

Paahdettuja pieniä värikkäitä tomaatteja

1 Härkis (kolmea ruokailijaa kohden)

Yrttiöljy salaatille

Oliiviöljyä

1 sitruunan mehu

Reilusti persiljaa, basilikaa, timjamia ja ruohosipulia hienonnettna

  1. Silppua tehosekoittimessa yrtit.
  2. Sekoita ne oliiviöljyn ja sitruunamehun seokseen.

Vuohenjuustokastike:

2 dl kermaa

100 g vuohenjuustoa

suolaa, pippuria

1/s dl Härkäpapurouheseosta

reilusti tuoreita yrttejä (esim. persiljaa, timjamia ja basilikaa)

  1. Kuumenna pienessä kattilassa kerma, varo pohjaanpalamista.
  2. Lisää murusteltuna vuohenjuusto, sekoita ja sulata joukkoon.
  3. Mausta.
  4. Käytä Härkäpapurouheseos nopeasti tehosekoittimessa tai yleiskoneessa, jolloin siitä tulee jauhemaista ja sekoita se kastikkeeseen.
  5. Kaada tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle yrttejä.

Salaatti ja annosten kokoaminen:

  1. Asettele lautasten reunoille rucolaa niin, että keskelle jää tyhjä kohta kukkakaalille.
  2. Laita tomaatit ja Härkis uuniin lämpenemään 10 minuutiksi kukkakaalin paahdon loppuvaiheessa.
  3. Valmista sillä aikaa yrttiöljy ja vuohenjuustokastike.
  4. Nosta kypsät kukkakaalit lautasille salaattipedin keskelle.
  5. Nostele kuuma Härkis salaattien päälle kukkakaalien ympärille.
  6. Nostele salaattiiin päällimmäiseksi kukkakaalien ympärille kuumat pikkutomaatit “pääsiäismuniksi”.
  7. Pirskottele salaateille yrttiöljy.
  8. Nosta annokset ja vuohenjuustokastike pöytään.

Kotimaiset Verso Härkäpaputuoteet tuovat helposti makua, täyttävyyttä ja terveellisen kasviproteiinilisän monenlaisiin annoksiin. Lisää vinkkejäni Härkiksistä, Härkis PIHVEIstä ja Härläpapurouheseoksesta erilaisissa muodoissaan löytyy täältä.

treeni-ja-ravinto kasvisruoka reseptit gluteeniton
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *