Keväistä tuoreutta lautasella ja pihalla

Alkaa olla niin aktiivinen viikko paketissa, että tuntuu kuin siihen olisi mahtunut kuukauden edestä juttuja, varsinkin työrintamalla. Tosin yrittäjänä osaan olla äärimmäisen kiitollinen kivoista asiakkaista ja kaikista upeista projekteista, jotka ovat ilmestyneet kevätviikkoja kiirehtimään. Viikonloppukin on mennyt aika pitkälle työjutuissa, mutta eilen oli jo pakko kaivaa kamera hetkeksi esille ja ikuistaa vähän fiiliksiä ruokapöydästä ja keväiseltä pihalta. 

Ostin hullareilta ison rosmariinin ja timjamin ajatuksena siirtää ne vähän myöhemmin pihalle. Mies paisteli eilen paahtopaistin ja tuore rosmariini antoi siihensuperhyvää säväystä. Koko ruuan luonne muuttui, ja varsinkin aurinkoisella säällä siitä tuli ihan Välimeren maut mieleen.

Perinteisen paahtopaistin paisto-ohje löytyy aiemmasta postauksesta täältä. Kastike syntyi vain kaatamalla kerma vuokaan loppuvaiheessa ja silppuamalla sekaan reilusti tuoretta rosmariinia. Annos sai lisää keväisiä vivahteita tuoreista yrteistä, joita olen muutenkin alkanut lisäämään taas reilusti salaatteihin – sekä pähkinöitä ja manteleista.

Äidin ylpeilyä: Meidän tyttö toi perjantaina kotiin tällaisen, SM-prinssin kunniaksi!! Ja nyt ollaan kultaa metsästämässä vanhempien sarjassa Tampereella. Peukut on täällä kotona ihan pydessä tietysti.
Kevät on aina jännää aikaa urheilussa. Ainakin meillä on maalis-huhtikuussa molempien lasten kauden huipentumat ja viikonloppuina pelejä yleensä pitkin poikien eteläistä Suomea, ja pidemmälläkin. 
Huhtikuu on myös pihalla ihmeellistä aikaa. Nyt uudessa kodissa tutkailen pihaa kuin Liisa ihmemaata ja ilahdun aina, kun maasta puskee esiin jotain pientä värikästä. Tuo liila alla oleva (ja sisäkuvissa maljakossa pöytää koristava) suloisuus on minulle ihan uusi tuttavuus. Se on tosi herkkä ja kaunis, vähän kuin syreeni, mutta paljon pienempi ja sirompi, jotenkin japanilaistyylinenkin. 

Kivaa sunnuntaita ja pian alkavaa uutta viikkoa!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *