Kevään raikkain mehu melonista ja mansikoista

*Yhteistyössä Kitchen Aid*
Tänä keväänä olen ollut tosi inspiksissä smootheista, joihin hyväksi avuksi sain ompunvihreän Kitchen Aidin. Viime lauantain synttärijuhliimme tein sillä ihanan raikkaan ja janoa vievän juoman. Ajatuksena oli jäädyttää vesimeloonipaloja etukäteen ja hurauttaa niistä jäähileinen juoma. Unohdin kuitenkin laittaa melonia etukäteen pakastimeen. Ehkä hyvä niin, koska tämä versio oli oikeastaan ihan täydellinen. Jäähilejuoma olisi voinut olla liiankin kylmä ja hankala tarjoilupöydässä. 
Edellisessä postauksessa kerroinkin juhliin tekemistämme melonisydämistä, joista ylijääneet palaset käytin vuohenjuusto-artisokkasalaattiin ja tähän raikkaaseen mehuun. Paloja ei tosiaan ollut paljoa, ehkä kolmen kokonaisen minimelonisiivun verran. Tosin vaikka vesimeloni oli nimeltään minimeloni, ei se ollut ollenkaan niin pieni kuin aikaisemmin ostamani minimelonit, vaan aika lähelle normaalia vesimeloonia. 

Noista palasista sain tehtyä juuri sopivaa mehua noin 4 litraa, joka oli oikein hyvä määrä. Tarvittaessa sitä voisi jatkaa lisääkin vedellä.
Ensin hurautin melonipalaset tehosekoittimella palastelutoiminnolla ja sitten vielä hetken sheikkeritoiminnolla.
Sitten lisäsin sekaan jäisiä pakastemansikoita reilun kourallisen. Annoin niiden sulaa vedessä minuutin verran ja sitten käytin tehosekoitinta jääpalatoiminnolla ehkä puoli minuuttia, kunnes ääni muuttui tasaiseksi. Lopuksi taas sheikkeritoiminnolla. Niin kuin tuossa vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy, on nestettä tässä vaiheessa aika vähän.
Kitchen Adin silikonikannesta saa helposti keskiosan irti aineiden lisäämistä varten. Lisäsin siitä  reilusti vettä ja sekoitin vielä sheikkeritoiminnolla. Lopuksi kaadoin tasaisesti kahteen tarjoilukannuun osan mehusta. Lisäsin vielä vettä sen verran, että sain molemmat tarjoilukannut täyteen.

Vähän ennen vieraiden tuloa lurautin vielä muutaman jäisen mansikan kannuihin pitämään mehun raikkaan kylmänä.

Vieressä oli myös vesikannu, mutta se pysyi täytenä. Melonimehu vie janon todella hyvin. Itse asiassa se on minusta kaikkein paras janon taltuttaja, jos mieli tekee jotain muuta kuin tavallista tai sitruunalla maustettua vettä. Mansikat makeuttavat juomaa juuri sopivasti, ei kuitenkaan liikaa, että se veis maun ruokatarjoiluilta. Tästä mehusta taitaa tulla tämän kauden suosikkijuomani. Kitchen Aid teki mehun teosta todella heppoa. Muillakin blenereillä mehu syntyy varmasti kätevästi. Ilman jääpalatoimintoa kannattaa mansikoiden antaa sulaa vähän kauemmin.

VHH-mansikkainen vesimelonimehu

Pari siivua vesimelonia kuorittuna ja paloiteltuna
2 dl pakastemansikoita jäisinä

Vesimelonissa ja mansikoissa on alle 7 g hh/100 g eli lasillisesssa vain muutama.
Kommentit (2)
  1. Oii nomnom miten hyvän ja kesäisen näköistä! 🙂

  2. inspirations
    31.3.2014, 10:01

    Hei Rosa. Kiitos kommentista – juu, kannattaa kokeilla, tästä tulee jo ihanan kesäinen fiilis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *