Kesätekemistä kaupungissa joka säällä

valmisIMG_6017valmisIMG_6014valmisIMG_6044Liilat kukatvalmisIMG_6038Viime päivät ovat olleet aikamoista menemistä. Säätiedotus lupaa epävakaista ja sen takia on haluttu kokea meillä vielä tämän viikon asustelevien vieraidemme kanssa mahdollisimman paljon kesäisiä ulkoilmapaikkoja Helsingissä. Ja nyt kun asiaa katsoo turistinäkökulmasta, niin niitähän riittää. Helsingin saaristo ja rannat tarjoavat todella kivaa tekemistä, näkemistä ja kokemista.

Toisaalta, kun sadepilvet uhkailevat sääennustetta aika voimakkaasti, ja samalla mietitään touhuja niihin kosteimpiinkin päiviin, on ehdotuslista paljon lyhyempi. Persoonallisia ja kivoja ravintoloita, museoita ja kauppoja löytyy, tottakai – eikä tekeminen tosiaankaan ihan hetkessä lopu. Leffaankin voi aina mennä, tai uimaan tai urheilemaan sisälle.

Tuntuu kuitenkin siltä, että Helsingin kesätarjonta on suunniteltu kauniille ilmoille. Se on tietenkin aika rohkeaa ajatellen ilmastoamme. Talvellakin on vähän sama juttu.  Kaupunkia ei ole suunniteltu lumelle. Sille ei yksinkertaisesti ole tilaa, vaikka näin poihjoisessa elellään.

Ehkä osittain siksi meillä puhutaan niin paljon säästä. Sää myy otsikoissa ja se on mielessä ensimmäisenä lomia ajatellessa. Se on aina hallitseva tekijä ja kun sää on kohdallaan, siitä otetaan kaikki irti. Ei ehkä olisi hassumpi idea toteuttaa myös kivoja kohteita ja palveluita, joihin osallistuminen ei olisi niin säiden armoilla.

Toisaalta hyvähän tässä on ehdotella, mutta kun ajattelee tarkemmin, että mitä ne sitten olisivat…  me suomalaiset taidamme kuitenkin olla niin luontoihmisiä, että kesällä vesistöt ja luonto ovat niin paljon houkuttelevampia kohteita kuin rakennetut ympäristöt, että niissä halutaan viettää aikaa aina kun mahdollista – ja sitten kun sataa, puetaan kunnon varusteet tai odotellaan parempia kelejä niissä kaupoissa ja museoissa. Niitä on ainakin meillä tänään ohjelmassa. Mitä teillä tehdään vieraiden kanssa huonoilla keleillä?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *