Kermaviilikastike kalalle ja salaatille

Edellinen postaus oli lauantain rippijuhlissamme tarjotun lohen graavaamisesta. Lisukkeena sen kanssa tarjottiin tilliä, sitruunaa ja pienen pieniä uusia perunoita. Niitä varten lainasin suuren ravintola-astian, jonka pohjalle tuli kuuma vesi ja alle ruokaa lämpimänä pitävä tuli. Se olikin ihan korvaamaton apu ison ruokamäärän lämpimänä pitämiseksi. Mietimme ensin, että toivottavasti pohjalla oleva kuuma vesi ei kypsytä pieniä perunoita liikaa, mutta niin ei tosiaan käynyt, kun vettä oli tarpeeksi vähän. Perunat säilyivät juuri sopivan kypsyisinä ja kuumina monta tuntia. 

Kastukkeeksi tein kermaviilin perunan, lohen ja salaatin kanssa syötäväksi. Kermaviiliä menee noin yksi purkillinen kymmentä henkeä kohti. Määrät eivät ole kovin tarkkoja. Kasiketta kannattaa sekoitaa ja maistaa aineita lisättäessä. Kermaviilikastukkeen maut hautuvat hyviksi jääkaapissa parissa tunnissa, mutta sen voi tehdä hyvin valmiiksi jo edellisenä päivänä.
VHH-Kermaviilikastike noin 50 henkilölle:
5 prk kermaviiliä
n. 1 dl sinappia (maista)
1 sitruunan mehu
0,5 dl appelsiinimehua
5 tl hunajaa
suolaa ja pippuria myllystä
reilusti tuoretta tilliä, basilikaa ja ruohosipulia silpottuna
Maista ja lisää aineita tarpeen mukaan. LIian suolaisuuden saa pois lisäämällä hunajaa.

Kermaviili sopii hyvin liskukkeeksi mm. kalan, kanan ja lihan kanssa seä tietysti myös uusien perunoiden kaveriksi. Uusissa perunoissa on enemmän ravintoaineita ja vähemmän hiilareita kuin talviperunoissa.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *