Kermaisen terveellinen herkkuvälipala

Nautin siitä, että kaupoista saa ympäri vuoden tuoreita mansikoita. Tottakai, suosin lähituotantoa ja kotimaisia mansikoita kesällä. Talvella mansikat ovat enemmänkin kaukaa tuotu pieni ylellisyys, joka tuo aina kesän ja tuoreen marjakauden mieleen. 
Syön välillä kaksi aamiaista. Jos herään aikaisin ja joogaan, syön smoothien tai jotain pientä ja raikasta jo kun muut vielä nukkuvat. Sitten parin tunnin päästä on taas nälkä, niin kuin tänään. On liian aikaista lounaalle, mutta hyvä aika toiselle aamupalalle tai ehkä oikeammin aamupäivän välipalalle ; ) 
Senkin kokoan mieluiten tuoreista ja raikkaista aineista, mukaan myös proteiinia joko luonnonjogurtin tai esim. hamppujauheen muodossa. Proteiini ja öljy ovat ne aineet, jotka pitävät nälän loitolla. Proteiini on lihasten rakennusainetta ja enemämmän liikkuu, sitä enemmän palautumiseenkin pitää saada protskua. Solut janoavat öljyä ja se pitää myös sisäisesti nautittuna ihon, hiukset ja nivelet kunnossa.
Aamu-, ilta-, välipalani ja lounaani koostuvat pääosin tuoreista ja kyspentämättömistä kasviperäisistä ruuista, joihin lisään rasvaisia maitotuotteita eli juustoja, jogurtteja, rahkoja ym. 
Jogurtti on viime aikoina kiinnostanut tutkijoita paljon. Jotta jogurttia voidaan kutsua jogurtiksi, tulee sen sisältää maitohappobakteereita, jotka parantavat laktoosin imeytymistä. Siksi monet sietävät sitä maitoa paremmin. Itse en oikeastaane edes juo maitoa, mutta jogurttia käytän useinkin. Yhdessä jogurttiannoksessa on yli 100 miljooniaa hyödyllistä bakteeria, joita on muuten vaikeaa saada. On hyödyllisempää syödä kohtuullisesti rasvaisia maitotuotteita kuin paljon rasvattomia. Maitoproteiinin hyvät aminohapot ja -rasvan oikea koostumus tukevat mm. lihasten kuntoa ja painonhallintaa. Onkin sääli, että jossain vaiheessa tärkeimmistä ravintoaineista riisuttu rasvaton maito jyrättiin kaikkialle koulujen ruokaloita myöten.
Tämän aamupäiväherkun pohja on kreikkalainen jogurtti. Kaikki jogurtit sisältävät proteiinin lisäksi paljon kaliumia, kalsiumia, sinkkiä sekä B6- ja B12-vitamiinia. Kreikkalaisesta jogurtista erityisen tekee kermainen koostumus ja sen sisältämät probiootit. Siinä on myös tavallista jogurttia vähemmän laktoosia ja tuplasti proteiinia. Kermaisuus tekee kreikkalaisesta jogurtista erityisen täyttävää ja siten myös painonhallintaa tukevaa. Ja mikä parasta se on ihanan pehmeää ja erityisesti mansikoiden  kaveriksi sopivaa.  Nautinnollista päivää!

VHH Aamupäivän välipala-annos
Pohjalle kerikkalaista jogurtti (makeuta halutessasi stevialla/hunajalla)
tuoreita mansikoita
tuoreita omenasiivuja
murskattuja manteleita ja hasselpähkinöitä
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *