Kermainen kanttarellikastike – helppo klassikkoresepti lohen kanssa
Syksy on ihanaa aikaa. Yksi parhaista jutuista syksyssä on sienestys. Oikeastaan olen vasta tänä syksynä hurahtanut siihen, mutta muutamalla sienestyskerralla olen saanut super hyviä saaliita. Pari viikkoa sitten Fiskarsin metsistä löytyi valtava kanttarellisaalis, mistä riitti hyvin useampaan ruokaan. Hyvä sienisaalis on paras motivaattori. Tuntien viettäminen raikkaassa metsässä on myös ihanaa puuhaa ja todella rauhoittavaa tekemistä.
Kermainen kanttarellikastike on yksi ikisuosikeistani. Ei ihme, että resepti on ihan klassikko. Se sopii tosi hyvin esimerkiksi kalojen, pihvin tai erilaisten kasvisruokien kastikkeeksi. Lohimedaljongit kanttarellikastikkeella – nam. Viime viikonloppuna olimme mökillä koko perhe. syksyn mökkireissuissa ruoanlaitto on ehkäpä jopa vielä isommassa roolissa kuin kesäisin. Grilliruoat toimivat aina, mutta on vaihtelu virkistää aina. Tässä onkin yksi syysiltoihin sopiva herkkuresepti.
Kermainen kanttarellikastike ja lohimedaliongit
Ainekset (4 annosta)
- 300 g
- Kanttarelleja
- 1
- Punasipuli
- 2
- Kevätsipulia varsineen
- 3 dl
- Kermaa
- 1 rkl
- Valkoviiniä
- 3 rkl
- Voita
- Suolaa ja mustapippuria
- Kourallinen hienonnettua persiljaa
- Lohimedaljonkien ainekset (800 g lohta, oliiviöljyä paistamiseen, suolaa ja pippuria, sitruunaa ja tilliä)
Tee näin:
- Puhdista ja pilko kanttarellit
- Hienonna sipulit
- Sulata voi kattilassa
- Lisää sipulit kattilaan ja kuullota pari minuuttia
- Lisää kattilaan kanttarellit ja paista sopivalla lämmöllä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut (n. 8 minuuttia)
- Kaada kerma kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia
- Mausta suolalla, pippurilla, valkoviinillä ja silputulla persiljalla
- Tarjoa lohimedaljonkien kanssa
- Lohimedaljonkien resepti täällä