Kävelevällä lounaskioskilla

ITSELLÄNI alkaa juuri nyt lounasaika lähestyä. Kun poikkeuksellisesti ei ole toimistolla eväitä mukana, taidan käydä salaatilla Dylanissa. Nälkä ja lounaan suunnittelu toi mieleeni Thaimaan rantalounaan. Krabin Ao Nangissa valitsimme yleensä rantapäiviksi sen paikallisten suosiman puolen, jossa oli paljon pitkähäntäveneitä, eikä olleenkaan kaupustelijoita. 
Yhtenä päivänä kävelimme tyttären kanssa muutamaksi tunniksi turistien suosimalle rannalle. Todela kaunis, vuorten reunustama ja valkohiekkainen paikka sekin, mutta väkeä oli meille Khanomin ruhasta tulleille, väljemmästä tilasta pitäville vähän liikaa. 
Kaupustelijoista meidän suosikkimme oli tämä hedelmien ja maissien myyjä, joka kantoi omaa yhdistettyä grillikojua ja hedelmä- ja juomakauppaa mukanaan ; ) Ananas oli tosi makea ja mehukas, mutta siinä helteessä jo sen verran lämmin, että se oli parempi syödä nopsasti pois ennen kuin se alkoi oikeasti porisemaan.

Uusi ja ilahduttava asia minulle tällä reissulla oli maissien yleistyminen. Grillattuja kokonaisia maisseja oli saatavilla monessa paikassa rannoilla, katukioskeissa ja ravintoloissa. Ne olivat hyvä vaihtoehto valkoiselle riisille. Tuoreita maisseja on vasta viime vuosina ilmestynyt Suomenkin kauppoihin, ja pianhan  alkaa uusi sato ja grillikausikin lähestyä.


Tässä joogaopettajamme, ravintoterapeuttinakin toimivan Gaben (GabeYoga.com) havainnollinen ja hyvä parin minuutin videon, joka kertoi maissien ja erilaisten viljojen ym. tyypillisten lisukeruokien terveellisyydestä. Quinoa taitaa saada parhaat pisteet, kannattaa katsastaa:

Kivaa keskiviikkoa!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *