Kasvis-feta-kuskuspannusta vahingossa hyvää

KUSKUSMÖMMÖKSI mies nimesi tämän ruuan, joka syntyi oikeastaan vahingossa. Se oli kuulemma kuitenkin niin hyvää, että kannattaa tallentaa blogiin. Näistä (alla) aineista oli tarkoitus tehdä täyttävä aamiaismunakas. Kun olin pilkkonut aineet, huomasin, että munia ei ole. Kun itse on saaressa, kananmunat Helsingissä ja lähin kauppa mantereella, pitää ajatella luovasti.
Apuun tuli GoGreenin Couscous, joka kuuluu saaren kaappini vakio”hätävarasisältöön”. Sehän valmistuukin ihan hetkessä, 6 minuutissa. Keittelin 1,5 dl kuskusia ja sekoitin sen kuullotettuun sipuliin, herkkusieniin ja paprikaan. Sitten sekaan vielä purkillinen papuja tomaattikastikkeessa sekä fetaa paloina ja koko sekamelskan lämmitys.

Ruuasta tuli todellinen proteiiniannos ja niin tuuhti, etten missään nimessä tekisi sitä enää aamulla.  Seuraavan kerran tulikin nälkä vasta illalla. Sen sijaan lounaaksi tai päivälliseksi taidan tehdä sitä uudelleenkin. Usein hyvät asiat sytyvätkin ilman sen kummempaa suunnittelua.
Kasvis-feta-kuskuspannu kahdelle
6 reilun kokoista herkkusientä
1/2 paprikaa
1 sipuli
1 purkki papuja (tomaattikastikkeessa)
1/2 kimpaletta (kuvan paketti) fetaa
1,5 dl keitettyä kuskusia
Keitä kuskus ohjeen mukaan. Kuori/pese ja paloittele sipuli, paprika ja herkkusienet ja kuullota ne pannussa. Lisää joukkoon pavut sekä feta. Lämmitä ja nauti.

Kommentit (2)
  1. Tiina | Parempia polkuja
    18.8.2015, 16:53

    Nam, nyt on ohje minun mieleeni! 🙂 Tallennan tämän suosikkeihin ja kokeilen ehdottomasti! Tänään työpaikkaruokalan salaattilinjastossa oli couscousin joukossa rusinoita ja vähän maapähkinöitä. Se oli salaattilisukkeena ihanaa!

  2. inspirations
    18.8.2015, 17:13

    Hei Tiina, kiitos myös vinkistäsi ; ) Niinhän siinä käy, että kun kerää muutaman hyvän raaka-aineen, niin vaikea on olla onnistumatta. Kuulostaa hyvätlä tuo couscous-rusina-maapähkinälisä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *