Karjalanpaisti on VHH-kaalilisukkeella täydellinen viikonloppuruoka

Ei sitten tullut Suomelle voittoa Ruotsista äskeisessä lätkän välierämatsissa. Huomenna taistellaan kuitenkin vielä mitalista ja tänään on sentään perjantai-ilta. Silloin meillä yritetään saada aina koko perhe yhteiseen ruokailuun ja istumaan pöydässä vähän pidempään, vaihtelevalla menestyksellä riippuen lähinnä juniorien aikatauluista. 
Karjalanpaisti on hyvä ja helppo talviruoka. Se vaatii oikeastaan vain aikaa kypsyäkseen, valmistelut sujuvat vartissa. Teemme yleensä sitä kerralla ison padallisen, josta syödään vielä seuraavankin päivän lounas. 

Saimme lahjaksi muutama vuosi sitten Pitokokki-haudutuspadan. Se on ihan oma sähköjohdon ja pienen digitaalisen näytön omaava laite, jossa hitaasti kypsyvä ruoka valmistuu kuin itsekseen. Itse ruoka laitetaan saviseen sisäpataan ja lasikansi päälle. Teemme siinä säännöllisesti mm. uunikanaa ja Karjalanpaistia. Molemmat onnistuvat aina täydellisesti. Pitokokin saven mainitaan olevan jotenkin erityistä, mikä ilmeisesti vaikuttaa ratkaisevasti lopputulokseen.

Perinteisesti Karjalanpaisti syödään keitettyjen perunoiden kanssa. Jos lisukeestakin haluaa vähähiilarisen, on hyvä ja helppo vaihtoehto pannulla oliiviöljyssä kevyesti kypsytetyt kaalit, jotka on kevyesti maustettu suolalla ja pippurilla. Niiden maku on mieto ja sopii yhteen Karjalanpaistin kanssa, minusta perunoita paremminkin.
VHH-Karjalanpaisti lisukkeineen, max 20 g hh/annos:
kahdeksalle tai kahteen ruokailuun
5 isoa porkkanaaa
5 sipulia
2 pakettia (1,4 kg) Karjalanpaistilihaa
2 kasvisliemikuutiota 
n. 4 dl vettä
suolaa, pippuria
Ensin vesi ja kasvisliemikuutio Pitokokkiin (tai pataan), kunnes vesi lämpenee. Lisää kuoritut ja pilkotut porkkanat. Kuori seuraavaksi sipulit, pilko neljään osaan ja lisää sekaan. Lisää seuraavaksi lihat. Nesteen pitää peittää juuri ja juuri lihat, lisää vettä tarvittaessa. Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. Sekoita kevyesti aineet ja jätä hautumaan PItokokkiin (tai pataan kannen kanssa 125-150 asteiseen uuniin) 2-2,5 h, kunnes liha on pehmeää ja mureaa.Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *