Karitsan filettä, Rapujuhlat Part II

Viimeksi kerroin punaisessa tuvassa järjestetyistä rapujulista. Rakastan rapuja ja juhlia eli hauskaa oli! Rapujen jälkeen siirryttiin ulos valmistamaan illan pääruoka. Ilta alkoi jo hämärtää ja ilma tuntui syksyiseltä. Koiruudet, joita on nykyään suvussa 4 urosta, nuuhivat kypsyvän aika keskittyneinä kypsyvän lihan tuoksuja. 
Isäntä on taitava kokki, jonka antimista ollaan saatu nauttia usein taas tänäkin kesänä. Nyt pannulla tehtiin ensin lisukkeeksi valmiiksi keitettyjä ja siivutettuja perunoita, punasipulirenkaita ja yrttejä, merisuolalla ja pippurilla maustettuina. 

Pääherkkuna karitsan sisäfileitä. Ne tehtiin uusiseelantilaisista pakasteista. Ne kypsyivät hetkessä ja liha oli mureaa ja suli suuhun. Mausteyrttinä mm. Ranskan rakuuna, sama voimakas ja makeahko yrtti, jonka saimme myös tuliaisiksi illan isänniltä ja veimme jo alkukesällä ulkosaareen.

Jälkiruuaksi nautitiin vielä tuoreita marjoja.


Grillatut karitsan sisäfileet, max 30 g hh/annos:
Reilusti oliiviöljyä ja voita muurinpohjapannulle
Uusiseekalnilaisia pakastettuja karitsan sisäfileitä sulatettuina
Suolaa ja pippuria myllystä
Suolaa ja pippuria myllystä
Pieni annos lisukeperunoita tai suuri annos muita kasviksia

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *