Milloin kannattaa syödä ulkona?

Milloin kannattaa syödä ulkona? Viime aikoina olemme miehen kanssa käyneet paljon tavallista useammin ulkona syömässä. Niin kuin tänään. Molempien päivät venähtivät pitkiksi ja toinen vaihtoehto olisi ollut kaupan kautta kotiin kokkaamaan nälkäisenä.

Meillä kokataan mielellään, mutta ihan kivaa vaihtelua on mennä välillä tilaamaan valmista ruokaakin. Mietinkin samalla, että kaksistaan tällainen perusannos ulkona ei oikeastaan tule edes sen kalliimmaksi kuin kokkaaminen kotona. Siinä se raja taitaa mennäkin, kahdessa hengessä. Kun neljän hengen perhe syö, on jo hinnallisesti edullisempaa tehdä hyvää ruokaa kotona laadukkaista raaka-aineista. Jos haluaa sen ihan euroissa ajatella. Mutta toki on muitakin arvoja. Kuten se, että joskus on kiva vain hengähtää ja olla tarjoiltavana ja paikan vaihtelukin virkistää.

Tuntuu myös, että me emme edes oikein osaa ostaa ruokaa kaupasta kahdelle. Lapset ovat nyt pois ja tuntuu, ja vaikka ruokaa yrittäisi ostaa kuinka vähän, on sitä aina isolle joukolle. Viimeksi saarestakin piti kantaa monta kassia ruokaa takaisin, kun ei tosiaan olla totuttu ostamaan vain itsellemme.

Mietin myös sitä, miten paljon ravintola- ja ruokatarjonta on monipuolistunut. Helsingistä löytyy nykyään kaikkien mahdollisten keittiöiden edustukset. Samoin ruokatarjonta ihan peruspaikoissakin on monipuolistunut. Aloitin vähentämään nopeita hiilareita ja prosessoituja ruokia ruokavaliostani jo 10 vuotta sitten. Silloin ei ollut mitenkään itsestäänselvää, että lisukkeeksi saisi kaikkialla salaatin tai kasvikset. Nykyään ei enää taida edes olla ravintolaa, joka ei tarjoaisi monipuolisia lisuke- ja kasvisvaihtoehtoja. Ja koko ajan yleistyy todella hyvien kasvisvaihtoehtojen runsaus. (Hyvä esimerkki siitä oli Sandro, josta kirjoitin viime viikonloppuna).

Nämä kuvat ovat muuten Fonda del Solista, joka viimeksi siellä käydessäni (vuosia sitten) tarjoili meksikolaista ruokaa. Nyt sen tarjonta olikin hamppareita ja pihvejä ja oma valintani tämä lohisalaatti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *