Kanataskut bataattiranskalaisilla ja vuohenjuustokastikkeella

Kanataskut bataattiranskalaisilla ja vuohenjuustokastikkeella

Rennolle ruoalle on aina paikkansa. Parhaimmillaan sekin on terveellistä, hyvää ja täyttävää. Yksi meidän suosikkejamme rentoiluruokailuun on broiskutaskut ja bataattiranet vuohenjuustokastikkeella.

Ranskalaiset uunipellillä

Kauniin väriset bataattiranskalaiset valmistuvat perunaversioita nopeammin, pitkän mallisista bataateista. Yleensä en edes kuori niitä (niin kuin tällä kertaa), vaan harjaan vain kuoret kunnolla puhtaiksi juuresharjalla.

BataattiranskalaisetVuohenjuustokastike

Kastikkeeksi tai dipiksi sopii hyvin eri juustoista tehdyt versiot, ainakin feta-, sinihomejuusto- ja vuohenjuustodipit ovat meillä suosittuja.

Rentoa ruokaaBataattiranet

Kanataskut bataattiranskalaisilla ja vuohenjuustokastikkeella

Bataattiranskalaiset

1 kg bataatteja

oliiviöljyä

suolaa, pippuria, paprikajauhetta

  1. Kuori ja leikkaa bataatit reippaan kokoisiksi ranskalaisiksi. Liian ohuista tulee helposti lerpsuja, koska ne kutistuvat kypsennyksessä.
  2. Levitä bataattiranskalaiset pellille irtonaisesti, kaada tasaisesti päälle oliiviöljyä ja mausta.
  3. Paista 225 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kokeile pehmeys. Pinta saa tulla tumman rapeaksi.

Kanataskut

Oliiviöljyä

suolaa, pippuria, paprikajauhetta

1 kananrintaa / henkilö

Täyteideoita: mozzrellasiivut, aurinkokuivattutomaattipalat, oliivisiivut, pekonipalat, yrtit…

  1. Leikkaa kanoihin viilto taskuksi
  2. Paista niitä pannulla molemmin puolin n. 5 min.
  3. Laita kanataskujen sisään täytteitä
  4. Paista kanataskut uunipellillä leivinpaperilla päälle 180 asteeseen 20-30 minuutiksi

Vuohenjuustokastike ja -dippi

Lämpimät kastikkeet syntyvät helposti murustelemalla vuohenjuusto, feta tai sinihomejuusto ja sulattamalla se sekoittaen kermaan.

Kylmässä dipissä murusteltu juusto sekoitetaan ranskankermaan.

P.S. Kana sopii moneen ja on proteiinirikasta. Muita kanareseptejämme löytyy täältä.

treeni-ja-ravinto gluteeniton reseptit proteiini
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *