Jouluinen vege-annos: hernemousse ja Härkis-sydämet

Jouluinen vege-annos: hernemousse ja Härkis-sydämet

harkissydamet-hernepurkki

harkissydamet-lautasellaharkissydamet-muotti harkissydamet-pakkaus harkissydan-herneet

Lukijatoiveena viime joulukuun reseptien tb-postauksena jouluinen vege-annos: hernemousse ja Härkis-sydämet. Pitkin joulukuuta on kiva jo tehdä annoksia, joissa on jo joulun fiilistä ja aineksia, mutta ei vielä niitä varsinaisia jouluruokia. Nyt tulee mielellään suosittua myös kevyempiä ja kasvispitoisempia herkkuja ennen varsinaista joulua. Toisaalta, tämä annos on hyvä vaihteoehto tai lisä myös modernimpaan tai vegaaniseen joulumenuhun. Helppo Härkis ruokkii mielikuvitusta kasviproteiinipitoisten annosten unsoiroimiseen ja herneet taas kuuluvat jo vanhaan suomalaiseen perinnejouluun.

Lisää jouluisia ja muitakin vinkkejä ekologisista ja kotimaisista Verson härkäpaputuotteista löydät aiemmista resepteistäni täältä.

Härkis-sydämet ja hernemousse

Härkiksestä saa mutoiltua helposti joulupiparimuoteilla sydämiä, jotka paistuvat hetkessä maistuviksi pihveiksi. Herneet kuuluvat joulupöytään, mutta heleimmillään ja maukkaimmillaan ne ovat minusta kypsentämättöminä. Limellä maustettuna raikkaana raaka-moussena niistä tulee herkullinen lisuke Härkis-sydämille.

Härkis-sydämet

Härkis

oliiviöljyä ja/tai voita paistamiseen

sormisuolaa

  1. Puristele Härkiksestä käsin taikinamaista.
  2. Painele sitä kiinteäksi piparkakkumuotin sisälle.
  3. Lämmitä pannulla.
  4. Lisää hieman sormisuolaa valmiin Härkis-sydämen pinnalle.

Hernemousse

2 dl pakasteherneitä (tai tuoreita)

1 dl kuorittuja manteleita (tai valmista mantelijauhetta)

1 dl Verso Härkäpapurouheseosta tehosekoittimessa hienonnettuna

1 luomulimen mehu

2 tl raastettua luomulimen kuorta

Myöhempi lisäys: Lukija kommentoi lisänneensä vielä 2 dl nestettä saadakseen paremmin mousseen rakenteen, kannattaa kokeilla tehdessä. Samoin hän suosittelee hieman suolaa ja pippuria, sekin maistettavissa tekovaiheessa.

  1. Sulata pakasteherneet.
  2. Jos käytät kokonaisia manteleita ja haluat erittäin sileän mousseen, kannattaa manteleita ensin liottaa vedessä yön yli. (Voit käyttää myös sellaisenaan)
  3. Hienonna mantelit ja härkäpapu rouheseos tehosekoittimessa jauheeksi
  4. Lisää kaikki aineet ja soseuta tasaiseksi.

*Yhteistyössä Verso Food

 

treeni-ja-ravinto
Kommentit (3)
  1. Osallistun arvontaan

  2. Mun piti lisätä vielä 2dl nestettä, että tuli moussea eikä rouhetta. Vähän suolaa ja pippuria niin tuli oikein hyvää 😛

    1. inspirations
      7.1.2017, 11:28

      Hei, kiitos kommentistasi. Se oli vahingossa hautautunut minulta tuonne arvontakommenttien alle ja houomasin vasta nyt. Hyvä huomio, lisään tuohon tekstiinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *