Jooga: Näin teet Puolikuun oikein (tehokas apu hartiajännitykseen)

JOOGASTA kuulee toisinaan puhuttavan venyttelynä, joka ei ole kovinkaan tehokasta. Sekin on mahdollista. Jokainen joogi itse päättää miten hyvin, tehokkaasti ja loppuun asti liikkeet tekee. Samoin kuin jokainen meistä päättää, miten kaikkeen muuhunkin elämässämme keskitymme. Tottakai on myös hyvin paljon erilaisia muotoja ja vaikeusasteita toteuttaa joogaa ja osa esim. Astangan viimeisistä sarjoista on sellaisia, joihin käytännössä kukaan meistä ei pysty. 

Minun oman joogafilosofiani mukaan jooga ei ole kilpailulaji, eikä siinä tule verrata itseään muihin. On kyllä upeaa seurata taitavia joogeja, mutta itselleen joogan tulee tuottaa hyvää oloa ihan oman tason mukaan. Voittaja on aina se, joka joogaa mahdollisimman säännöllisesti. 

Video: Gabeyoga 

Hyvä esimerkki joogaliikkeestä, joka saattaa näyttää ensin vaatimattomalta, on Puolikuu. Senkin voi tehdä ”sinne päin”. Kuitenkin oikein ja viimeistellysti tehtynä, kyseessä on todella tehokas ja voimaannuttava liike. Tässä video, jossa retreatin joogaopettajamme Gabe näyttää sen käytännössä. Kannattaa katsoa video loppuun ja tedä liikkeet mukana, huomaat hyödyt heti. Se sisältää myös hyvän vastaliikkeen ja koko pieni sarja on todella hyödyllinen meille liiankin paljon tietokoneen edessä hartijoitamme jännittäville istuskelijoille. Itse ajattelin ottaa tämän version Puolikuusta joka päiväiseen ohjelmaani.
Kommentit (1)
  1. Sari Sweet Food O`Mine
    4.4.2016, 10:16

    Kiitos tästä! Tänään otetaan Puolikuu mukaan repertuaariin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *