Jauhoton juustokinkkupiiras

Tätä jauhotonta, suolaista ja herkullista piirasta voisi kutsua myös uunitortillaksi. Sen täytteen voi säätää ihan oman makunsa mukaan, kuten vaikka pitsan. Piiraassa ei ole juuri ollenkaan hiilareita ja reilusti proteiinia , joen se on myös täyttävää. 
Rouhaisin tehosekoittimessa manteleita hienoksi jauheeksi taikinaan lisättäväksi.
Lisäksi taikinaan tulee reilusti kananmunia, kermaviiliä, juustoraastetta ja smetanaa.
Täytteeksi valitsin kinkkua, ananaspaloja ja Aura-juustoa kunnon Hawaijin pitsan tyyliin.
Sekä paprikaa ja sipulia, jotka kuulotin ensin pannulla.

Sitten sekoitin kaikki pienennetyt täyteaineet munataikinan sekaan.

Levittelin taikinan korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle ja paistoin kypsäksi.

VHH juustokinkkupiiras, pellillinen,
n. 10 g hh/annos

2 valkosipulin kynttä

4 sipulia

2 paprikaa

100 g palvikinkkusiivuja

puolikas Aura-juusto

pieni purkki ananaspaloja
kourallinen manteleita tai 1 dl mantelijauhetta

öljyä paistamiseen

10 munaa

1 kermaviili
(4 rkl smetanaa)
200 g juustoraastetta
3 rkl pilkottua ruohosipulia
suolaa ja pippuria


Jauha mantelit jauheeksi. Kuori valkosipulin kynnet ja sipulit. Pilko ne ja paprikat pieniksi. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä pannulla ja lisää valkosipulit ja paprikat joukkoon ja paista pehmeiksi. Vatkaa munat vatkaimella ja lisää joukkoon mantelijauhe, kermaviili, smetana ja juustoraaste ja ruohosipuli. Yhdistä paistetut vihannekset, pilkotut kinkkusiivut, ananaspalat sekä Aura-juustot munataikinaan ja mausta suolalla ja pippurilla myllyistä. Kaada koko seos uunivuokaan leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes paistos on hyytynyt hyvin myös sisältä. Ota uunista, jäähdytä hieman ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Kommentit (8)
  1. Sulla on paljon kivoja ohjeita täällä! Täytyy kokeilla tätäkin! Suolaista piirakkaa en VHH:na ole tehnyt aikaisemmin.

  2. inspirations
    25.4.2015, 17:52

    Hei! Kiitos, tervetuloa! Nämä jauhoiset VHH-piiraat ovat tosi ruokaisia, usein pienestäkin palasta tulee täyteen – mutta ihan yhtä maukkaita kuin perineiset vastaavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *