Ituja, papuja ja tofua pirteässä punakaalisalaatissa

Kaipasin vaihteeksi erilaista salaattia, joka olisi reilusti täyttävä ihan sellaisenaan ja kävisi kuitenkin myös lisukesalaatiksi. Idea tähän salaatiin lähti punakaalista. Kun olin lapsi, meillä syötiin sitä usein, mutta nyt sitä tuskin näkee kaupoissakaan. Kuitenkin se on huikean piristävän värinen, edullinen ja terveellinen kasvis. 
Kaikissa kaaleissa on paljon antioksidantteja ja vitamiineja ja vain vähän hiilareita. Punakaalissa on todettu olevan erityisen paljon mm. syöpää ehkäiseviä glukosinolaatteja, mutta ne häipyvät kaalia haudutettaessa.  Eli terveellisimmillään se on tuoreena, kuten juuri salaatissa.
Hernepaloista ja tofusta saa myös helposti proteiinia ja salaattiin nämä naposteltavat voi vain huuhdella. Palkoja keitin hetken ja jäähdytin ennen salaattiin sekoittamista. 
Pinnalle lisäsin vielä ituja, joiden helposta ja ”kauniista” idättämisestä tein eilen oman postauksensa tänne. Lisäväriä ja hieman makeutta hehkuvaan salaattiin lisäsin vielä pilkotulla tuoreella appelsiinilla.
Tein salaattia reilun annoksen, koska sitä syötiin sellaisenaan lounaaksi ja illalla lisukesalaattina. Tämä salaatti sopii myös hyvin, kun seurassa on kasvissyöjiä tai kun kuka tahansa haluaa pitää vege-päivän. Tämä oli piristävää vaihtelua suosimilleni juustosalaateille. 
VHH-tofusalaatti pavuilla, alle 20 g hh/annos:
Neljälle kahteen ruokailuun tai suuremmalle joukolle yhteen

puolikas isosta punakaalista
200 g tuoreita sokeriherneitä palkoineen
2 dl ituja
1 appelsiini
1 tofupaketti
1 paketti (285 g) vaaleita papuja
ölyä
viinietikkaa
pippuria
hiven suolaa
Irrota punakaalin päällimmäiset lehdet. Halkaise se ja suikaloi puolikas ohuiksi siivuiksi. Kiehauta hetki sokeriherneitä palkoineen ja jäähdytä. Kotimaisia tai varsinkin oman maan voi tietenkin käyttää sellaisenaan. Kuori ja pilko appesiini pieniksi paloiksi ja poista siemenet. Huuhtele ja pilko tofu. Jos haluat, voit myös paistaa tofukuutiot ja maustaa ne. Huuhtele ja valuta pavut tai toimi pakkauksen ohjeiden mukaan. Sekoita kaikki aineet ja ripottele päälle ituja sekä kaada öljyä ja haluamaasi viinietikkaa. Jauha myllyistä hieman mustapippuria ja suolaa. Nauti sellaisenaan tai lisukesalaattina.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *