Itsetutkiskelua 7 kysymystä -haasten mekeissä

Blogeissa kiertää ajoittain erilaisia kysymyspattereita haasteina, tämäkin on ollut kierrossa jo hyvän aikaa. Sain itse kauniista Dekottaa-blogista tämän seitsemän kysymyksen haasteen jo reilu viikko sitten ja nyt päätin perjantain kunniaksi tehdä pienen itsetutkiskeluretken ja tarttua siihen. Tehtäväni on siis vastata saamiini seitsemään kysymykseen ja välittää haaste taas eteenpäin.

1. Oletko keittiön hengetär ja mikä on bravuuriruokasi?

Rakastan hyvää ruokaa, erityisesti hyvää tekevää ruokaa, ruokakokeiluja, ruokajuhlia, ruokakuvia ja -kuvaamista ja ruokapostauksia tietysti ; ) En kuitenkaan pidä itseäni perinteisessä mielessä keittiön hengettärenä, ennemminkin kokeilijana ja nautiskelijana. 
Pidän eniten tuoreista salaateista, raikkaista smootheista, suolaisista pikkupurtavista, italialaisesta ruuasta ja tuoreesta kalasta. Yleisesti ottaen, pidän värikkäistä ja selkeistä ruuista, joissa näkee ja maistaa, mitä syö. Ehkä yksittäinen lempiruokani ei edes ole oma bravuurini, vaan miehen ensin kalastama ja sitten valmistama  tuore ahvenkeitto kesällä saaressa. Pian sitä taas saa ; )

2. Mitä harrastat? Mitä muuta kuin bloggaamista?

Harrastukseni aika hyvin tulevatkin blogissa esille. Perheen, kuvaamisen ja bloggaamisen ohella käytän aikaani mielelläni kotona ja mökillä sisustuksen ja puutarhan parissa. Lasten harrastusten seuraaminen on aina ollut meillä sitä aikataulutettua harrastamista. Itse liikun mieluiten omaan aikatauluuni; joogaan aamuisin ja lenkkeilen iltaisin. 
Saan voimaa luonnossa liikkumisesta, taulujen maalaamisesta ja ystävien kanssa maailman parantamisesta. Miehen kanssa teemme paljon yhdessä; pitkiä kävelyitä, ruokaa, saunailtoja ja katselemme hyviä sarjoja. Matkustaminen ja uusien paikkojen kokeminen on aina ollut perheen yhteinen harrastus. Yksittäinen oma lempiharrasukseni on jooga, ja mieluiten upeassa luontoympäristössä. 

3. Unelma-ammattisi lapsena ja miten haaveille kävi?

Alle kouluikäisenä muistan leikineeni usein opettajaa. Nuket ja nallet olivat rivissä ja pidin tiukkaa kuria liitutaulun edestä. En silti muista varsinaisesti haaveilleeni opettajan työstä. Tiesin aina haluavani tehdä jotain luovaa ja niin olen aina tehnytkin. Kukkakauppaa en ole (vielä) perustanut, sekin tasi olla joskus lapsena mielessä. Haaveilin pitkään taiteiljan ammatista ja opiskelinkin sitä Jenkkilässä asti. Työni on kuitenkin ollut aina paria astetta käytännöllisempää. 

4. Sisutuksesi kulmakivet? Värit, materiaalit, tyyli – vai joku muu?

Sisustus on niin fiilisjuttu. Tätä mietinkin paljon blogissa viime viikolla. Välillä villiinnyn väreistä, mutta yleisesti ottaesn tunnen oloni kotoisaksi ja turvalliseksi vaaleissa luonnonväreissä tai valkoisessa. Toimistoni on kokovalkoinen. Samoin kotona makuuhuone ja keittiö. Muissa huoneissa siihen sekoittuu maanväejä. Pidän paljon erilaisista pinnoista; tykään sekoitella kiiltävää ja karheaa, pehmeää ja kovaa, vanhaa ja uutta. Tykkään myös sekoitella eri aikakausien ja tyylien esineitä ja rakentaa niistä mielestäni tasapainoisia kokonaisuuksia. Talvella tarvitsen ympärilleni pehmeitä ja lämpimiä materiaaleja ja tunnelmavaloa.
5. Millainen on musiikkimakusi ja onko sinulla lempiartisteja?

Pidän musiikista ja olin innoissani, kun sain jouluna pitkään suunnittelemani äänentoistojärkän. Sen jälkeen olen rakennellut mielelläni soittolistoja. Kun istutaan iltaa kaveriporukan kanssa, listani on hyvin vaihteleva; uusimpia hittejä, kasaria ja vanhempaakin. Pidän paljon myös kotimaisesta; Haloo Helsinki, Chisu, Cheek, Him, Eput… Minkään yhden artistin nimeen en vanno, vaan musiikkia kuuntelen fiiliksen mukaan. On ehkä helpompi listata musiikkia, jota en juurikaan kuuntele; jazz, perinteinen rapp (vaikka Ela ja Cheek ovat mahtavia!) ja heavy eivät yleensä miellytä – Radio rockistakin kuuntelen mieluiten vain juontajien hyvät lätinät.  Lenkkimusiikilta haluan rytmiä ja illalla viimeisenä sohvalla  fiilistelen vaikka reggaella, balladeilla tai klassisella.

Itse soitan pianoa, mikä viime aikoina jäänyt aika vähiin, täytyykin korjata asiaa tulevaisuudessa. Soittaminen kuten musiikin kuuntelukin rauhoittavat ja saavat minut hyvälle tuulelle. 

6. Jos saisit valita, millä historian vuosisadalla tai -kymmenellä eläisit, minkä valitsisit ja miksi?

En haluaisi peruuttaa ajassa taaksepäin, koska sittenhän tietäisin, mitä on tulossa ; ) Toisaalta, en koe tarvetta aikamatkustaa tulevaisuuteenkaan (mikä ei tosin ollut tarjollakaan), vaan pidän aika paljon nykyisestä menosta. Valitsen siis juuri tämän ajan.

7. Pakopaikkasi – onko sinulla sellaista ja jos on, niin mikä?

Tähän on aina helppo vastata. Pakopaikkani tai henkinen kotini on merellä. Kotona tai mökillä, Suomessa tai maailmalla, meren äärellä voin aina parhaiten, kesällä ja talvella, yöllä ja päivällä. Merestä pidän kuitenkin eniten sulana aikana, jolloin voin haistaa merituulen tuoksun.

Tämä haaste on alunperin tarkoitus välittää eteenpäin uudella seitsemällä kysymyksellä. Pidin kuitenkin itse näistä kysymyksistä ja uskoisin näiden jalostuneen matkalla niin hyviksi, että lähetän ne ihan sellaisenaan eteenäpin.
Laitan haasteen eteenpäin kahdelle upealle bloggaajalle: Cocolle ja Adalminalle.
Ihanaa viikonloppua!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *