Italian herkku vuohenjuustosta ja parmankinkusta

ITALALIALAISET ruokavibat ovat taas nostaneet päätään keittiössäni. Ihana yhdistelmä on parmankinkku, joka lämmitetään yhdessä vuohenjuuston kanssa, makeutetaan tipalla hunajaa ja kehystetään lautaselle salaatilla ja yrttikastikkeella <3
Yrttikastikkeen sisältö riippuu oikeastaan siitä, mitä yrttejä kotoa löytyy. Ainoa ”must” on mielestäni basilika, jota voi käyttää hyvin koko ruukullisen. Sen lisäksi sujautin blenderiin ruohosipulia, timjamia ja persiljaa sekä hieman oliiviöljyä ja sitruunaa.
Leikkasin vuohenjuustotangosta parin sentin paksuisia kiekkoja ja kääräisin niiden ympärille parmankunkkusiivut. Juustojen päälle lisäsin ihan hieman hunajaa ja koko hoito uuniin vain siksi hetkeksi, että juusto hieman sulaa ja kinkku pehmenee.
Nostin juustokinkkukiekot salaatin keskelle lautasille. Yrttikastikkeen levittelin salaateille ja nokareet vieä hunajan päälle. Ihanan yksinkertainen ja herkullinen annos valmistuu hetkessä alkualaksi tai kevyeksi ateriaksi. Tietysti mitä suurempi juustokiekko, sitä ruokaisampi annos.

 Tunnelmallista viikonloppua!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *