Isänpäivän helpoin jälkiruoka Kungsörnen -tuotteilla (mukana VLOGI)


Tilaa Blogin Youtube-kanava täältä ja saat heti tiedon uusista videoista.

Isänpäivä lähestyy ja koska ensi viikonloppu on täynnä muita kiireitä, hoidin kerrankin valmisteluja hyvissä ajoin ja suunnittelin menun jo eilen. Blogin seuraajat tietävätkin, että leivon yleensä kaiken manteli- ja pähkinäjauheista, niinpä kaapeistani ei oikeastaan jauhopusseja löydy. Kuitenkin isänpäivän vieraslistalla on pari pähkinäallergikkoa ja tiedän jo parin pikkuvieraan himoitsevan jälkiruoaksi kakkuja, erityisesti suklaisia.

Pääruokaan riittää jo ihan tarpeeksi panostamista ja jälkiruoan kohdalla haluan päästä helpolla. Sain pari viikkoa sitten Kungsorneniltä kokeiluun laatikollisen superhelppoja leivonnaispakkauksia. Kaksi niistä läpäisi eilen tekemäni ”helpon jälkiruoan” -testin täydellisesti ja pääsevät siis parin viikon päästä jälkiruokapöytään. Pikkuväen toiveet toteutetaan suklaatortulla ja vanhemmille tarjotaan perinteistä toskakakkua.

Tästä ei leipominen voi paljoa helpommaksi muuttua. Pakkauksissa on numeroidut pussit ja selkeät toimintaohjeet. Aineisiin lisätään vain voi ja vesi. Oikea voi tekeekin taikinasta mehevän ja maukkaan.
Suklaatorttu tarvitsi ohjeiden mukaan n. 10 min. enemmän paistoaikaa eli aloitin sen leipomisella. (1) Avasin laatikon ja tutustuin ohjeisiin = 2 min. (2) Kaadoin pussin sisällön, (3) mikrossa sulattamani voin sekä veden kulhoon ja (4) vatkasin sekaisin = 5 min.
Koska minulla ei ole niitä perinteisiä jauhopusseja, ei kaapista löytynyt myöskään korppujauhoja. Korvasin leivityksen voitelemalla irtopohjavuoan vain voilla, toimi hienosti! Suklaatorttu uuniin, alle kymmenessä minuutissa. Sillä aikaa tein toscakakulle ohjeiden mukaan samanlaiset temput.
Molemmat olivat samaan aikaan kypsiä. Toscakakun päällyste oli sekin valmiina pussissa. Siroittelin sen lämpimän kakun päälle ja työnsin kakun takaisin uuniin vielä vartiksi.
Suklaatortun kastikkeen hurautin pikaisesti sekaisin (valmis pussi, hieman vettä ja voisulaa) ja levittelin rennosti kakun päälle.  Ensin ajattelin koristella suklaatortun vielä marjoilla. Koska  molempien kakkujen pinnat olivatkin sellaisenaan niin kauniit, päädyin  erilliseen hedelmäkulhoon sekä raikkaaseen kastikkeeseen, jossa on puolet luonnon jogurttia ja puolet kermavaahtoa ja mausteena sitruuna. Se sopi hyvin molempien kakkujen kanssa ja näin syntyy enemmän noutopäytätyyppinen ratkaisu, josta jokaisen on helppo poimia haluamansa jälkiruokasetti.

 

Kastike ja hedelmäkulho syntyivät sillä aikaa kun suklaatorttu jäähtyi ja toscakakun pinta kypsyi uunissa. Koko setti oli valmis noin puolessa tunnissa. Eilisillan makuraatiin osui sopivasti ystävämme neljävuotiaansa kanssa. Raati antoi molemmille kakuille kiitettävät pisteet, eikä olisi mitenkään arvannut, ettei kakkuja oltu leivottu alusta asti perinteiseen tyyliin.
Kungsörnenin tuotteet ovat edullisia ja niitä myyvät Prisma, S-Market, K-Citymarket, K-Market, Siwa, Valintatalo ja Stockmann. Muita Kungsörnen tuotteiden vinkkipostauksia löytyy seuraavista Blogiringin blogeista: Peggyn pieni punainen keittiö: vohvelit ja mudcake, Seweet food o´mine: mudcake ja porkkanakakku ja Tinkarbellan porkkanakakku ja toscakakku.

 

Yhteistyössä Kungsörnen
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *