Iloa ruokalahjoista, Part 2

Eilen kerroin kätevästä joululahjaksi saamastamme omenankäsitelijästä, joka on ollut ahkerassa käytössä. Mieluisiin keittiöosaston lahjoihin kuului myös ystävältä saatu kassi, jossa oli todella terävien keraamisten veitsien lisäksi herkullisia oliiviöljykakkuja tai leipäsiä. Niiden kanssa valmistimme Aura-juustolla ja tuoreella omenalla höystetyn kanasalaatin, ohje tämän postauksen lopussa. 

Leipäset oli yksittäispakattu maalaistylisiin silkkipaperimaisiin koteloihin, koska öljypitoinen koostumus tekee niistä tahrivia ja hauraita. Leipäset on maustettu rosmarinilla ja tuoksu on fantastinen. Niissä on vain muutama hiilarigramma, koska suuri osa koostumuksesta on todellakin laadukasta oliiviöljyä.

Nostelin leivät vierekkäin uunipellille ja lämmitin ne, jolloin myös ihana rosmariinin tuoksu levisi asuntoon. Varmaan lämmitys onnistuisi ihan hyvin mikrossakin, mutta käytän muutenkin vähän mirkoa ja näihin käsintehtyihin herkkuihin se ei vain tuntunut oikealta paikalta.

Kassissa oli myös herkulliset sitruunalla ja basilikalla maustetut oliiviöljyt, jotka sopivat täydellisesti salaatteihin, joita meillä syödään reilusti joka päivä.

Ruokalahjojen ja -tuliaisten antamisen listasin mieluisimpiin joululahjaideoihin jo jouluviikolla täällä. Nyt kun niitä on valmisteltu ja herkuteltu joulun jälkeen, on idean arvo vain noussut. Niissä ei koskaan tule ongelmaa, että lahjan saajalla on jo samanlainen tai se ei oikein sovi asuntoon tai henkilölle yms. Ihmiset arvostavat entistä enemmän laadukasta ruokaa ja kotona kokkaamista ja lahjan saa aina tavallaan uudelleen silloin, kun sen käyttää. 
VHH-hedelmäinen kansalaatti oliiviöljyleipäsillä, max 30 g hh/annos:
salaattia, paprikaa, tomaattia, kurkkua
1 kanafile/henkilö (hiero kanafileet ensin oliiviöljyllä, mausta sitten suolalla ja pippureilla ja paista pannussa oliiviöljyn ja voin sekoituksessa)
omena suikaleina/henkilö 
Aura-juustosiivu/henkilö
kuuma oliiviöljyleipänen voin kanssa/henkilö. 
Leipäset voi hyvin korvata ihanilla VHH-juustosämpylöillä, jotka tehdään mantelijauheeseen, ohje täällä. 
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *