Hyvän aamun tekjät

MUUTAMA SNAPSHOT arkipäivän aamusta. On ollut hauskaa seurata monessa blogissa snapshot-kuvasarjoja päivän kulusta. Niinpä päätin tehdä saman ja kuljetin yhden arkipäivän läpi kameraa mukanani. Tässä aamun saldo.
Hyvä aamuni koostuu oikeastaan aina aika samoista jutuista. Ihan ensin, jo ennen aamiaista tai suihkua, vetäisen päälle jotakin, avaan verhot, petaan sängyn, harjaan hampaat, juon lasin vettä ja teen AAMUJOOGANI. Puolen tunnin joogassa käyn läpi koko kropan. Eniten keskityn selkään ja niskaan. Uskon joogien tavoin siihen, että ihminen on selkärankansa ikäinen. Toisin sanoen notkea ja hyväkuntoinen selkäranka pitää meidät hyvässä kunnossa ja vaikuttaa kaikkeen hyvinvointiin. Lopetan aamujoogani aina muutaman minuutin (100 hidasta hengitysparia) päälläseisontaan ja pieneen loppurentoutukseen – päälläseisonnan vastaliike onkin kuolleen miehen asento eli selällä lepäily, joka toimii pienenä meditiontihetkenäni. Vasta sitten olen oikeasti valmis aloittamaan päivän, veri kiertää kaikkialla, mieli on kirkas ja hyvä. Jos jooga jää välistä, huomaan sen koko päivän ajan. 
SÄNGYN PETAUS. Rituaali, joka kuuluu jokaiseen aamuuni. Nostan verhot, tuuletan makkarin ja petaan sängyn. Sitten saan huoneeseen hyvän fengshuin joogani ajaksi ; ) Tällaisia pieniä kotitapoja muodostuu varmaan kaikille. Usein niihin ei välttämättä kiinnitä edes huomiota, itsekin oikeastaan tajusin tämän sägnynpetausrituaalini vasta tätä tekstiä näppäillessäni. En vai halua joogata sekaisessa huoneessa ja jotenkin peittoja ja tyynyjä järjestellessäni ja ikkunat avatessani järjestelen ja tuulettelen samalla mieltänikin.

AAMIAINEN. Joogan jälkeen arkiaamuisin käyn hurauttamassa smoothiet koko perheelle. Tai usein mies on jo ennättänyt tehdä sen. Aamu tuntuu entistäkin ihanammalta, jos valmis smoothie-lasini odottaa keittiönpöydällä yllätyksenä. Tämän aamun smoothiessa oli luonnonjogurttia, ananasta, CocoVin Smoothie Mixiä, steviaa ja hamppuöljyä. Sillä pärjää juuri hyvin klo 12 lounaseen asti.  Smoothieni siemailen samalla, kun käyn suihkussa ja teen 10 minuutin meikkini. Vaatteet valitsen yleensä edellisenä iltana valmiiksi, tosin joskus pukeutumiseen mennessä on jo mieli muuttunut ja jotain ihan muuta sujahtaa päälleni. Tuntuu, että mitä enemmän ikää tulee, sitä tärkeämmäksi omat aamujuttuni minulle tulevat. Ne ovat tärkeä osaa hyvään päivään valistautumista.

Tämän jälkeen olenkin valmis työpäivään.  Siitä seuraavat snapshotit. Kivaa perjantaita!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *