Helppoja pikavinkkejä joulun ajan ruokiin

Tunnustan meneväni sieltä, mistä aita on hieman matalammalla, aika monen jouluruuan kanssa. Aika ja hermot eivät riitä kaikkeen ja mieluummin tavoittelen hyvää joulufiilistä ja läheisten muistamista kuin täydellisiä, alusta asti tehtyjä perinneruokia joka lajissa – vaikka ne parhaita ovatkin.
Rosolli on yksi näistä aidanalitusjouluruuistani. Koska tänä jouluna meinasin itsekin unohtaa rosollin 15 sekunnin raikastusvinkkini, parempi säilöä sekin tänne blogiin tulevia jouluja odottelemaan. Myönnetään, että itse tehty rosolli on kaikein parasta, mutta tänä jouluna ostoskärryihin tarttui taas pari valmista pakettia. Ensin asettelin yhden äidiltä saamaani vanhaan Arabian Rosolli-astiaan, mutta makuteti ei tuottanut lainkaan miellyttävää kokemusta. 
Niinpä muistin, että kuorimalla ja paloittelemalla raikkaan ja maukkaan jouluomenan ja sekoittamalla palaset valmiin rosollin sekaan, saadaan lopputuloksesta huomattavasti parempi. Nokare kermavaahtoa päälle ja rosolli on suorastaan hyvää. 

Yhtä nopeasti sinappi notkistuu  hyväksi kinkkukastikkeeksi kermalla ja mausteilla. Ja pikaisin – sekä minusta paras – glögi syntyy sekoittamalla puoli lasia Valion sokeroimatonta glögiä ja puoli lasia vedenkeittimessä kiehautettua vettä. Uudenlaisen siitä saa tiputtamalla mukiin muutama kuorittu omenakuutio – joita ei tarvitse edes keittää. 

No niin, aikamoisen niksipirkkapostauksen sainkin tästä sitten aikaan. Itse asiassa taidankin mennä tekemään mukillisen pikaglögiä juuri nyt ennen kuin uskaltaudun tuonne 17 pakkasasteen ulkoilmaan. Kivaa alkanutta viikkoa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *