Helppoa ja sopivan tulista salsaruokaa

Pari päivää sitten kotiin tullessani oli sekä itselläni, että muilla niin kova nälkä, että kattiloihin ja pannuihin tartuttiin jo ennen kuin ehdin vaihtaa kotiveluureita päälle. Poika ehdotti kaapista löytämäänsä, GoGreenilta saatua Salsaa ja sen ympärille kehittyikin hyvä pikainen arkiruoka.
GoGreenin tuotteet ovat minusta todella käteviä juuri siksi, että ne ovat luomulaatuisia, helppokäyttöisiä, mielenkiintoisia ja kivoja ruoka-aineita, jotka kuitenkin säilyvät hyvin kaapissa. Niistä on helppo improvisoida erilaisia ruokia, silloin kun mieli tekee.

Poika alkoi ruskistamaan sipuleita ja jauhelihaa, johon myös heitteli paljon erilaisia mausteita; suolaa, pippuria, chiliä, paprikaa ja yrttejä. Minä laitoin jo astiat pöytään ja pilkoin pienen kaalin. Kaali samoin säilyy hyvin viileässä ja on helppo hyödyntää sopivana hetkenä. Siitä saa hyvän, helpon ja vähähiilarisen lisukkeen mihin tahansa pannuun… joita on täällä blogissakin nähty monenlaisina versioina.
Palasteltu kaali sekoitetaan kypsennetyn jauhelihan sekaan. Päälle lorauttelin vielä lisää oliiviöljyä. Sekaan salsa sekä purkillinen Mutti-tomaattimurskaa. Toki muukin käy, Mutti minusta vain on parasta maultaan ja rakenteeltaan.

Sekaan voisi hyvin heittää vielä mitä tahansa kasviksia; porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, sieniä, oliiveja… mutta meillä pidettiin tällä kertaa salsapannu yksinkertaisena ja ennen kaikkea nopeana.
Ruuanlaitto kimpassa on kivaa – ja olen oikeastaan aika ylpeä jälkikasvustani. Molemmat ovat innostuneita laittamaan ruokaa ja tekemään uudenlaisia kokeiluita. Välillä on luksusta tulla kotiin ihan yllättäen valmiiseen ruuan tuoksuun ; )

Vaikka oikeastaan arkena meillä usein se on luksusta, jos ehditään edes syödä yhdessä. Kaikki tulevat ja menevät niin eri aikaan, että useimmiten arkipäivän ruokapöydässä istuskelen kahdestaan miehen kanssa keskustellen mm. siitä, mitä jälkikasvu puuhastelee juuri nyt ; )

VVH tulinena kasvis-jauhelihapannu neljällen. 10 g hh/annos
oliiviöljyä
1 sipuli
700 g jauhelihaa
suolaa ja pippuria myllystä, paprikaa, chiliä, yrttimausteita
1 pieni tai 0,5 suurta kaalia
1 purkki GoGreenin salsaa

Ruskista pannukka kuorittu ja pilkottu sipuli sekä jauheliha ja mausta. Lisää sekaan pilkottuina kaali. Lorauttele sekaan vielä pari lusikallista oliiviöljyä. Lisää salsapurkki, sekoittele ja kypsytä muutama minuutti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *