Helppo ja vhh muurikkamenu

PERJANTAI, aaaahh! Taas istutaan autossa matkalla saareen ja aika tiivis viikko takana. Oikein odotan, että päästään pian veneeseen vetäisemään keuhkot täyteen meri-ilmaa. Blogi onkin elellyt saaristomaisemissa viimeiset viikot, joten postataanpa välillä jotain Hesingin päästäkin. Vietettiin kivaa iltaa entisten naapurien, hyvien ystävien kanssa ja paisteltiin terassilla muurikalla taas iso kasa kasviksia ja lihaa.
Kesäkurpitsaa 
keltaista ja oranssia paprikaa
porkkanaa
punasipulia
valkosipulia
2 purkkia creme fraichea
possun sisäfile
herkkusieniä
rosmariinia
Kasvikset pyöräyteltiin kypsiksi muurikalla ja siirrettiin paellapannuun (myöskin Muurikan) folion alle. Siellä ne pysyivät lämpiminä lihan kypsyessä.
Koko filettä paisteltiin ensin voissa ja oliiviöljyssä käännellen viitisen minuuttia niin, että se ruskistui molemmilta puolilta.  Sen jälkeen se leikattiin pihveiksi, jotka kypsyteltiin vielä molemmin puolin tuoreen rosmariinin kanssa ja samaan aikaan kypsennettiin herkkusienet. Mausteiksi riitti suola ja pippuri Lihat nosteltiin sienien kanssa jo tarjoiluastiaan.
Sitten kaikki kasvikset kaadettiin takaisin muurikkaan, lämmitettiin hyvin ja niiden päälle kaadettiin creme fraichet, joka imaisi vielä kaikki pannun maut.

 

Kesäillan jälkkäri oli yksinkertainen ja vähähiilarinen, kuten koko menu:
 tuoreet mansikat mintunlehdillä 
minttusuklaakermavaahto
Kerma vaahdotetaan ja samaan aikaan sulatetaan levy tummaa minttusuklaata. Se saa jäähtyä hieman, ennen kuin se vatkataan kerman sekaan. Viilennetään ja tarjoillaan.

Tätä vartenhan viikonloput ovat: pitkiä illallisia ja hyvää seuraa. Herkullista ja aurinkoista viikonloppua <3

 

 

kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *