Helppo ja herkullinen silliohje arkeen ja juhlaan

En ole kaikkein suurin sillin ystävä, mutta ehdottomasti paras sillireseptini on Ehnroothin silli. Sain sen aikanaan saareemme veneellä tulleelta ystäväperheeltä. Perheen isä ei pitänyt sillistä lainkaan – paitsi nimenomaan tästä miedosta ja miellyttävästä Ehnroothin sillistä. 
Tämä on tosiaan helppoa ruokaa tehdä vaikka veneessä tai mökillä. Pieneen annokseen tulee yksi keitetty kananmuna, yksi sipuli, yksi purkki smetanaa ja suunnilleen saman verran silliä (tavallista tai sipuli-) pilkottuna. Tupla-annos on yleensä meille sopiva.

Kananmunat keitetään ja jäähdytetään, kaikki aineet pilkotaan ja sekoitetaan keskenään sekä smetanaan. Meillä Ehroothin silliä syödään yleensä joulun ja juhannuksen aikoihin, vaikka yhtä hyvin sitä voisi tehdä ihan koska tahansa. Sillissähän on myös niitä kalan tärkeitä omega-öljyjä ja se on helppo säilyttää pidempäänkin.

Vähähiilarinen Ehnroothin silli, max 10 g hh/annos
neljälle:
2 keitettyä kananmunaa
2 (puna)sipulia
1-2 purkkia smetanaa (mitä enemmän smetanaa, sen miedompi maku)
pieni purkki silliä (tavallinen tai sipuli-)

Keitä jäähdytä, kuori ja pilko kamanmunat. Pilko sillifileet pieneksi, helposti se käy saksilla. Kuori ja pilko sipulit. Sekoita aineet keskenään ja nostele niiden sekaan reilusti smetanaa. Sitä voi jatkaa myös kermaviilillä.
Tarjoile vihannesten tai uusien perunoiden kanssa. Yhdessä uudessa perunassa on 10 g hh, vanhoissa säilötyissä on enemmän.

Huom. muista osallistua vielä tänää upeaan, lähes 300 € arvoisen Kitchen 
Aidin Artisan-tehosekoittimen arvontaan sunnuntain  
postauksessa täällä. Valittavana yli 10 kaunista väriä <3 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *