Helpot VHH Aura-salaminyytit juhlaan tai arkeen

Eilen kirjoitin lauantaisten juhlien valmistelusta ja suolaisten pikkuväelle sopivien tikkujen tekemisestä. Suolaiset tarjottavat ovat niitä, jotka ainakin meillä häipyvät aina pikavauhtia pöydästä. Tällä kerta oli kyse kahveista, eikä varsinaisesta ruokailusta, eli suolaiset tarjottavat olivat erilaisia pikkupaloja. Niidenkään ei aina tarvitse olla vehnäjauhoisia piirakoita. Koska valmistamani ruoka on lähes aina vähähiilarista, pidän mielelläni samaa linjaa myös juhlissa eli vehnäjauhotuotteita ei juurikaan ole listalla.
Tällä kertaa ehkä suosituin suolainen naposteltava oli Aura-salaminyytit, joiden vinkki tuli joulun aikaan napurista ja jotka sopivat hyvin glöginkin kanssa. Aikapulan vuoksi käytin valmista, vähähiilarista taikinaa, Sunnuntain ruisperunataikinaa. Kaulitsin siitä yksitellen pieniä ympyröitä ja laitoin sisään palan Aurajuustoa ja pari pientä salamikuutiota. Paistoin nyyttejä 170 asteessa noin 20 min. 
Yleensä olen tarjonnut nämä nyytit lämpiminä, mutta nyt tein ne valmiiksi edellisenä iltana ja perheen makutestin tulosten perusteella ne tarjottiin kylminä. Suosio oli suuri. Ne ovat juuri sopivan suolaisia, maukkaita ja täyttäviä kahvipöytään. Ne valmistuvat nopeasti ja sisushan voi olla mikä tahansa makuyhdistelmä. Nyytit sopivat ihan yhtä hyvin juhlapöytään kuin arki-iltapalaksikin. Kannattaa kokeilla!

VHH-Aura-salaminyytit, max 10 g hh/nyytti
20 hengelle:
3 pakettia valmista Sunnuntain ruisperunataikinaa
2 ohuempaa tai 1 paksu tanko Salamia
1, 5 Aurajuustoa

Sulata taikina ja kaulitse siitä pieniä ympyröitä. Paloittele salamit pieniksi kuutioiksi. Laita aina pari salamikuutiota ja Aurasta lohkaistu pieni pala taikinaympyrän sisään ja painele sormilla nyytiksi. Paista kiertoilmauunissa kolmella pellillä 200 asteessa n. 12 min. tai taikinapaketin paisto-ohjeen mukaan. Tarkista, etteivät nyytit jää raaoiksi eli liian pehmeiksi. Taikina saa hieman tummua päältä. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa lämpiminä tai säilytä jääkaapissa ja tarjoa myöhemmin kylminä tai uudelleen lämmitettyinä. Minun kösialallani yhdestä 400 g taikinapaketista tulee noin 20 nyyttiä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *