Helpoimmat glögiherkut omenasuikaleista ja kanelista

Nämä kuvat kuulvat osastoon arkiston kätköistä. Muutama viikko sitten, kun siivosin muuttoa vaten keittiön kaappeja, löysin yläkaapista pari viime vuodelta jäänyttä sokeritonta glögiä, joiden käyttöaika jatkui vielä pitkälle ensi vuoden puolelle.
Glögittely ei ole minusta pelkästään joulun ajan ilo, vaan sopii ihan täydellisesti vaikka juuri tällaisiin myrskyisiin myöhäissyksyn iltoihin. Oikeastaan juuri nyt kaipaisinkin kauppoihin lempiglögiäni, Valion sokeritonta, kylmäkaapeissa myytävää, mutta se ilmestyy myyntiin yleensä vasta joulukuun puolella.
Samoihin aikoihin, kun löysin yllätykseksi glögit, olimme saaneet appivanhemmilta virosta taas ihanan ison lastin raikkaita omenia. Ne säilyivät hyvin viikkoja viileässä kuistin pöydällä ja sieltä niitä mutusteltiin päivittäin.

Täällä blogissa on varmaan jo viime vuonna esiintynyt Claes Ohlssonilta löytämäni (”omenatilallisten” appivanhempien vinkistä) hieman yli kympin maksanut aivan mainio värkki Se kuorii omenan, poistaa sen siemenkodan ja suikaloi sen ihanan ohuiksi ja tasaisiksi suikaleiksi ihan hetkessä. Tämä vempain on oikeasti todella hyvä apu syksyyn ja ainakin meillä sen avulla tulee syötyä tuoreita omenoita paljon enemmän. Omenat ilmeisesti suikaoituessaan mehustuvat ihan itsestään ja maistuvat makeilta kuin karkit.

Omenat ja glögihän sopivat hyvin yhteen. Minusta jo tuoreet, pilkotut omenakuutiot sellaisenaan juoman seassa raikastavat glögiä kivasti. Ehkä helpoin pikkuherkku glögin kanssa tarjottavaksi on yksinkertaisesti tuoreet suikaloidut omenat, joiden päälle on ripoteltu jouluntuoksuista kanelia. 

Vamistusaika on vain glögin kuumennukseen kuluva aika, minuutin verran, eli tämä on varsinainen pikaherkku.

Täytyykin itsekin taas kokeilla tätä yhdistelmää nyt kun aion julistaa meilläkin normaalielämän alkavaksi muuton ja muiden viime viikkojen kiireiden jälkeen. Tottakai projekti vielä jatkuu, mutta nyt on aika aloittaa taas ulkoilut, ihanat kotihetket ja bloggaaminenkin, ainakin sopivissa annoksissa.
VHH omenasuikaleet ja glogi, alle 20 g hh/annos
sokeritonta (tai itse tehtyä) glögiä
kuorittuja ja suikaloituja omenia
kanelia ripoteltuna omenien päälle
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *