Flunssan taltuttava keitto kolmesta aineesta

Flunssan taltuttava keitto kolmesta aineesta inkivaariraaka-aineet blenderipavutkeittolautanenFlunssan taltuttava keitto kolmesta aineesta on tainnut olla meillä yksi syysflunssien pelastaja. Tätä keittoa meillä on tehty viimeisten kuukausien aikana aina, jos flunssa yrittää pukata päälle tai jos sitä on paljon liikkeellä lähipiirissä. Joka kerta flunssa on tehnytkin oharit eli todennäköisesti myös keitolla on siihen osansa.

Inkiväärissä on monia terveyshyötyjä, joiden toteutumiseen sitä kuitenkin tarvitaan riittävä annos. Pidän myös inkiväärin  mausta ja tässä keitossa sitä ei kannata säästellä. Proteeini keittoon tulee luomulaatuisista kotimaisista Verson härkäpavuista.

Esikypsennettyjä kokonaisia härkäpapuja on helppo käyttää. Pakkaus avataan ja härkäpavut vain huuhdellaan ja lisätään keittoon loppuvaiheessa, jolloin ne ehtivät lämpenemään. Härkäpavut tekevät keitosta sen verran täyttävän, että ruokailulla ei tarvita keiton lisäksi muuta. Annos on myös kokonaan vegaaninen sellaisenaan – tosin itse lisäsin siihen muutaman siivun Buffalo mozzarellaa, joka tasoittaa kivasti ihanan kiprakkaa inkivääriä. Koristeluun sopii myös esim. siemenet, idut, yrtit, raasteet – tai chilinen itse tehty krutonki (ohje täällä).

Meillä pidetään tästä selkeän inkiväärisestä mausta, mutta voit hyvin myös maustaa keittoa lisää esim. paprika- tai chilijauheella ja kasvisliemikuutiolla.

Keitto kolmesta aineesta

8 reilun kokoista porkkanaa

iso pala inkivääriä (käytin kuvassa näkyvän määrän)

1 (400 g) paketti: Verson  Esikypsennetty kokonainen luomu härkäpapu.

Hieman suolaa ja pippuria myllystä

Pinnalle:

Buffalo mozzarellaa

basilikaa

  1. Laita vesi kiehumaan
  2. Kuori ja pilko porkkanat ja inkivääri, inkivääri ihan pieniksi.
  3. Keitä ne vedessä pehmeiksi (n. 20 min.)
  4. Kaada ylimääräinen keitinvesi pois toiseen kulhoon, että voit tarvittaessa käyttää sitä lisää.
  5. Soseuta kasvikset pienessä määrässä keitinvettä tehosekoittimessa tai kattilassaan sauvasekoittimella.
  6. Lisää vettä sen verran, että saat haluamasi koostumuksen, itse pidän aika paksusta keitosta.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita (maista).
  8. Kaada sekaan härkäpavut, jotka lämpenevät kuumassa keitossa muutamassa minuutissa.
  9. Annostele lautasille ja koristele.

*Yhteistyössä Verso Food 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *