Eväsretki Korkeasaareen

Eväsretki KorkeasaareenlapsileopardikukkapicnicsalaattipicnicgrillausmakkaraoravaleijonaKorkeasaari kuuluu kesään, ainakin pienten lasten ja kaupunkiin tulevien vieraiden kanssa. Aikoinaan meillä oli vuosilippu Korkeasaareen ihan vain siksi koska sinne ajaa meiltä nopeasti ja koska se on niin kiva ulkoilukohde. Korkeasaari on auki 364 päivää vuodessa ja erityisesti talvella siellä on kiva käydä kävelyllä. Usein tuntui siltä, että olimme ainoat vierailijat koko saarella. Eläimet olivat virkeitä ja aktiivisia, ne tuntuivat liikkuvan ja tekevän kaikenlaisia temppuja ihan meitä varten.

Nytkin eläimet olivat virkeitä. Tiikereillä oli pennut ja leijonnat kuljeskelivat majesteetillisesti ympäriinsä. Sympaattiset saukot tuntuivat oikein nauttivan huomiosta ja esittävän kaikki hienoimmat kierteensä ja sukellustemppunsa omassa pikku purossaan. Karhutkin heräsivät löntystelemään sympaattisesti kallioilla ja riikinkukko pöyhisteli meille ärhäkkäästi sinisilmällistä pyrstöään. Aurinko kimmlteli kauniisti merestä. Helsingin keskusta näkyy kivasti Korkeasaaresta ja tuntui, että koko kaupunki esitteli meille ja vieraillemme parhaita puoliaan Korkeasaari-päivänä.

Aikaisemmin olen usein Korkeasaari-vierailulla ajatellut, että olisi kiva hyödyntää saaren takarannalla Karhulinnan takana olevaa vierailijoille tarkoitettua grilliä ja katoksellisia pöytäryhmiä ja toteuttaa oma eväsretki Korkeasaareen. Nyt toteutimme tuon suunnitelman. Grilliin kuuluu ottaa omat hiilet mukaan tai ostaa hiiliä viereisestä ravintolasta, mutta nyt niitä oli jätetty pussillinen valmiiksi grillin viereen. Vinkkinä voisin muistuttaa ehkä ottamaan mukaan paperia tms, jolla pöydän saa puhdistettua, jos paikalla on oleskellut lokkeja. Tosin pöytäryhmiö ja penkkejä on useita ja ainakin meille löytyi yksi valmiiksi puhdas ruokailupaikka.

Siellä oli kauniissa merimaisemassa kiva katsella joutsenten uiskentelua ja nautiskella ihan omassa rauhassa kylmät juomat, valmiiksi kotona purkkeihin pakatut fetasalaatit ja grillissä ihanan tummiksi ja rapeiksi paistellut makkarat. Tuntui, että Suomen suvi, meri lokkeineen ja joutsenineen, grillimakkarat ja oma rauha takarannalla tarjosivat hetken Suomen suvea ihan parhaimmillaan keskellä eläintarhaa. Hyvä idea, joka varmasti tullaan toteuttamaan vielä uudestaankin.

Eväsretki Korkeasaareen on kiva idea, mutta jos omia eväitä ja grillattavia ei halua pakata mukaan, on Korkeasaaressa myös monta hyvää ja erilaista ravintolaa. Kannattaa käydä kurkkaamassa hyviä ruokailuvinkkejä Sarin kauniiseen Sweet Food O´Mine -blogiinsa kirjoittamasta postauksesta Korkeasaari ja ruokailu.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *