Erittäin VHH pikkupurtavia illanistujaisiin

Istuimme ystävien kanssa iltaa ja ajattelin tarjota mahdollisimman vähähiilarista pikkupurtavaa. Onnistuinkin tekemään helposti raikkaat tarjoilut, jotka maistuivat kaikille – niin vhh-ruokavaliolaisille kuin muillekin. 

Kesällä söimme ruissipsien täytteenä maksapasteija- ja katkarapuseoksia, joiden ohje on tässä.  Nyt päätin tehdä vielä vähempi hiilarisen version ja korvata Väinämöisen palttoonnapit kurkkusiivuilla paksuilla kurkkusiivuilla. Levittelin täytteet kurkuille vasta juuri ennen syömistä, että ne ovat raikkaat eivätkä lässähdä tai valu ennen syömistä. Kurkku sopikin pohjaksi erittäin hyvin. Se on niin raikas ja neutraalin makuinen, että antoi täytteen maulle tilaa. Täyte syntyy sekoittamalla maksapasteijaan kermaa ja ruohosipulia. Täyte kannattaa jättää aika jähmeäksi ja vain asetella kurkuille. 

Toinen täyte syntyi sekoittamakka katkaravunpyrstyjä ja tilliä creme fraicheen. Ravuista valui sen verran nestettä, että päätin käyttää näiden alustoina kurkun sijasta ruissipsejä, takuuvarma ja aina herkullinen versio!

Lisäksi asetin tarjoilupöytään pähkinöitä, valmiiksi siivutettua Aura-juustoa ja irroitettuja viinirypäleitä.
Aura vain paranee hieman lämmetessään ja sopii hyvin neutraalien pähkinöiden kaveriksi.
Jälkiruokapurtavina toimi leipäjuusto, jonka paloittelin pieniksi suupaloiksi ja jolle levitin vähähiilarista hedelmähilloa. Hillo löytyi Prismasta ja oli raikasta ja maukasta.


Erittäin vähähiilariset alkupalat, max 30 g hh/annos:

Maksapasteija-cocktailpalat:
Kurkkua siivutettuna 
1 purkki valmista maksapasteijaa (esim. Snellman)
sekoitettuna kermalla löysäksi tahnaksi
päällä tuoretta ruohosipulisilppua

Rapu-coctailleivät:
Ruissipsejö
1 purkki ravunpyrstöjä tilliliemessä sekoitettuna 
2 dl creme fraicheen
tuoretta tilliä

Aurajuusto
Viinirypäleitä
Pähkinöitä

Leipäjuusto
VHH hilloa (tai tuoreita marjoja)
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *