Erilainen juhannus

valmisIMG_5620Nyt on aika juhlia, rentoutua, nauttia hyvästä seurasta ja ruoasta, saunoa, ulkoilla, olla vaan. Tämä on varmaan yleisintä kuvausta juhannuksen vietosta. Ihanaa, leppoisaa, kesäistä, hyvin ansaittua. Viimeisetkin työt on saatu taputeltua pitkälle viikonlopulle tai koko kesälomalle.

Meillä Juhannusta vietetään tänä vuonna kotona Helsingissä, niin kuin on tehty kyllä monena muunakin vuonna. Jos ilma on ollut huono, ollaan valittu helpompi vaihtoehto, kaupungissa pysyminen ja naapurien ja ystävien kanssa grillaaminen ja rentoutuminen valoisassa kesäillassa.

Tänä vuonna odotetaan ystäväperhettä Chicagosta. Aamulla sinkosinkin aika nopeasti ylös, kun katsoin puhelimen viesteistä vain alun ”We are at the airport and waiting…”  (ja loppulause, jota en siinä hetkessä ehtinyt edes lukea, olisi mennyt näin… to board on plane”). Miestä vähän nauratti, että ei yleensä tule rouvaan aamuisin ihan näin nopaa liikehdintää. Myöhempi tarkastelu osoitti, että en siis ollutkaan katsonut lentoaikoja väärin, vaan iltapäivällä haemme kentältä viiden hengen seurueen, kuten olimme suunnitelleet.

Heillä on meille erityisen tärkeä merkitys, koska he majoittivat koko syksyn poikaamme Chicagossa. Kaikki ne hyvät stoorit, joita olemme heistä kuulleet ja monet viestittelyt välillämme ovat osoittaneet miten samalla aaltopituudella olemme, ja että todennäköisesti tosi rentoa ja kivaa yhdessäoloa on tiedossa. Ihanaa päästä korvaamaan sitä heidän pojallemme osoittamaa vieraanvaraisuutta huolenpitoa ja kiva myös nähdä, mitä kaikkea keksimme yhteiselle lomallemme seuraavan 9 päivän ajaksi.

Oikeastaan odotan jo innolla yhteistä lomaamme ja turistinäkökulman ottamista omassa kotikaupungissa. Niin usein on tapana heti loman alussa pakata laukut ja suunnistaa saaristoon tai matkalle, että Helsingin ja lähiympäristön kivat kesätekemiset ovat jääneet vähemmälle. Voi olla, että ensimmäinen ilta menee seurustelun ja syömisen merkeissä, jos matkalaiset ovat yölennon jälkeen väsyneitä.

Kaupunki tarjoaa kuitenkin paljon erilaista tekemistä koko viikonlopulle. Jos itsekin olet samoissa maisemissa, kannattaa käydä kurkkaamassa auki olevat ravintolat, ohjelmat, risteilyt, näyttelyt, saaret, museot ja muut tekemiset Visithelsingin kätevästä listasta täältä. Siellä on kaikki aukioloajat, varausohjeet ym. tarpeelliset tiedot.

Nyt lähden vielä viimeistelemään kotia juhannuslomakuntoon. Ihanan rentouttavaa ja kesäistä keskikesän juhlaa kaikille ♥

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *