Blogin aloitus

Inspirations -blogini idea sai alkunsa kesäisessä saaristossa, joka on meille kuin toinen koti – tai oikeastaan kesäisin se ykköskoti. Blogin punaiseksi langaksi halusin valita aihepiirin, joka on itselleni tärkeä, kiinnostava ja jatkuvasti läsnä elämässä.

Tarkoitus on kirjoittaa elämän nautinnoista ja hyvää oloa tuottavista asioista. Aion tallentaa blogiin paljon kuvia ja vinkkejä vähähiilihydraattisesta ruuasta osana aktiivista perhe-elämää. Kiinnostuin hiilarien vähentämisestä jo paljon ennen kuin se nousi Suomessa yleiseen tietouteen. Olin kuullut sen terveysvaikutteista. Selvitin aihetta yhdessä tutun lääkärin, Antti Heikkilän, kanssa ja opin valtavasti lisää. Aikaisemmin pidin vähähiilarisia ruokaohjeita ja -muistioita koneellani ja meilasin niitä muillekin halukkaille, mutta blogissa voin tehdä saman helpommin.
Nykyään VHH syöminen tuntuu niin luonnolliselta, ettei se oikeastaan ole minusta mitenkään erityinen ruokavalio. Se tekee hyvää koko ihmiselle; mielelle, keholle, painonhallinnalle, iholle, unelle ja yleiselle hyvinvoinnille. Kaikki on paremmassa tasapainossa, kun verensokeri ei hyppele. Se on hyvin lähellä oman lapsuuteni ruokatapoja, ennen kuin valmis- ja pikaruuat yleistyivät. Vähennetyt nopeat hiilarit korvaan lähinnä monipuolisilla kasviksilla.
Vähemmillä hiilareilla menee meillä yleensä osa perheestä ja osalle sovelletaan sitten lisähiilareita tilanteen mukaan. Nyt kun niin on toimittu vuosia, voin todeta, että ruuan laittaminen vähähiilihydraattisista raaka-aineista ei tule työläämmäksi tai kalliimmaksikaan. Kyse on tavasta ja tottumuksista. On hienoa tietää, mitä oikeasti syö ja palkinto on maukas ja monipuolinen ruokavalio, koko perheen hyvinvointi, terveys ja jaksaminen. 
Kun perheessä on kaksi aikuista yrittäjää, kaksi teini-ikäisä kilpaurheilijaa ja koiruus, vauhtia ja touhua riittää. Blogin näyttämö vaihtelee elämänmenomme mukana saaristomaisemista Helsingin kotiin ja matkoille. 

Ruuanlaitto on minusta parhaimmillaan hauskaa ja yksinkertaista, niin kuin elämä yleensäkin. Harvemmin on aikaa tai intoa kovin monimutkaisille resepteille ja pidän myös eniten selkeistä ruuista ja mauista. Tästä blogista tulee toivottavasti paikka hyville fiiliksille, kivoille muistoille, helpoille ruokavinkeille sekä muille hyvää oloa ja mieltä tuottaville asioille. Tervetuloa!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *