Barbeque rantahiekalla

IHANAA PERANTAI-ILTAA!! Kuvat ovat Aavan jokaperjantaina rantahietikolle katettavasta Thai-barbequesta parin viikon takaa. Monilla resorteilla  on säännöllisiä samoina viikonpäivinä toistuvia ruokatapahtumia. Aavassa niitä ovat keskiviikkoillan Thai-tapas-illallinen ja perjantain barbeque. Molemmat ovat boutique-hotellille sopivalla hyvällä maulla suunniteltuja.
Auringon laskiessa lopetimme Yin joogan rannalla ja vaihdoimme suihkun jälkeen rennot joogavaatteet rentoihin iltavaatteisiin. Pikkuhiljaa rantaan nostetuille pöydille sytytettiin kynttilälyhdyt. Aavassa parasta onkin tyylikäs rentous. Joiltain aiemmilta hotelleilta koettu jäykistely ja virallisuus puuttuvat Aavasta kokonaan. Joogasta voi siirtyä rantaan illalliselle paljain jaloin tai flipflopeissa ihan yhtä hyvin kuin korkeissa sandaaleissakin ; ) Kaikki on lähellä, helposti saatavilla ja aina on lämmintä. Thaimaassa alkaa kuuma kuiva kausi vuoden alussa ja  jatkuu kevääseen asti. Öisinkään ei lämpötila laske juuri alle kolmenkympin. 
Trooppisia tuoreita hedelmiä on saatavilla aamiaisesta illalliseen. Ne ovat minusta parhailta jälkiruokiakin, thaimaalaiset pienet makeat jälkkärit ovat omaan makuuni liian sokerisia. Oikeastaan voisin hyvin vaikka elellä koko loman hedelmillä ja smoothieilla. 

Hotellin omistaja Kati Häkkisen tyttären kaapista löytyy vain mekkoja. Onnen tyttö ; ) Lapset käyvät paikallista koulua ja puhuvat thai-kieltä ensimmäisenä tunnekielenään suomen rinnalla. Tärkeä taito, jota ei enää aikuisena ole edes mahdollista täysin oppia. Koko henkilökunta tuntee lapset hyvin ja katsoo heidän perään kuin yhtenä suurena perheenä. 
Aava on lapsiystävällinen hotelli, jossa on mahdollista saada lastenhoitoapua vaikka oman joogan ajaksi, lainata lastentarvikkeita ja hemmotella pienimpiäkin hieronnoissa ja spa-hoidoissa <3 Monissa kulttuureissa lasten hieronnat ovat itsestäänselvä osa hyvinvointia, mutta silti useimmissa hotelleissa ei lapsille ole pääsyä hoito-osastoille. Aavassa heille on oma spa menunsa.
Kati kertoi, että paikallisessa koulussa taideaineet ovat merkittävä osa opetusta. Visuaalisuus ja kauneuteen pyrkiminen näkyvätkin kaikkialla kulttuurissa. Ruoatkin ovat kuin taidetta. 

Pienen Khanomin tärkeä elinkeino on kalastus. Omaksi ilokseni ravintolan listalta löytyi aina runsaiden kasvisten lisäksi monipuolisesti merenantimia.

Matkoilta saa aina kivoja virikkeitä. Näitä kuvia katsellessa herää taas idea Thai-juhlien järjestämisestä viime kevään tapaan… pitääkin jättää ajatus hautumaan ; ) Rentoa perjantaita ja viikonloppua <3

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *