Aura-salami-ruisnyytit ja juhlapäivän suolainen menu

Tässä tulee lauantain juhlien suolaisten ruokien postauksista viimeinen. Näitä ruisperunataikinaan tehtyjä nyyttejä olemme tehneet erilaisilla täytteillä. Tämä sama kombo salamista ja Aurasta on ystävältä saatu suosikkimme, joka on esiintyi täällä blogissa uutena vuotenakin. 
Tytär näpräsi puolisen tuntia nyyttejä torstaina ja perjantaina ja lauanain juhlissa niitä oli jo iso keko. Valmiin ruisperunataikinan käyttö nopeuttaa paljon. Sunnuntai-taikinaa on helppo ostaa melkein kaikista kaupoista ja se on myös aika vähähiilarista. Nyyteistä tulee ruokaisia ja maukkaita.
Sulatetusta taikinasta leikataan noin 2 x 2 cm kokoisia ruutuja. Ne painellaan yksitellen käsin tai kaulimella (tai pullolla) litteiksi, täytetään salami- ja Aurakuutioilla ja nipistellään sormilla kiinni pieniksi nyyteiksi.
Yhdestä taikinasta tulee 20 nyyttiä. Olen paistanut niitä kahdella lämmöllä; aikaisemmin 170 asteessa  20 minuuttia ja tällä kertaa 200 asteessa 12 minuuttia, molemmilla kerroilla kiertoilmauunin keskiosassa. Nyytteihin voi tietenkin piilottaa vaikka mitä muitakin suolaisia herkkupaloja.
Juhlien suolainen menu sisälsi:
Graavattua lohta, tilliä, sitruunaa
Uudet perunat
Kermaviilikastile
Leipä
Yrttilevite
Aura-salami-ruisnyytit
Fetasalaatti
P.S. Kuvien laatu ei valitettavasti ole kaksinen, ne on näpsitty kaiken hässäkän keskellä pikaisesti.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *