Asiaa sohvatyynyistä

Kävin kesällä kuvaamassa viehättävän omakotitalon Laukkoskella. Tein sieltä joitain postauksia, joista suosituin oli Lohisalaattia Provencen tyylin keittiössä.  Tuo salaatti olikin muuten niin onnistunut, että olen tehnyt sitä useampaan kertaan myöhemminkin.

Koti on perinteisen kaunis ulkoa ja sama viimeistelty ja kotoisan kutsuva tunnelma jatkuu sisällä. Kauniita asetelmia, viheristutuksia, materiaaleja ja kalusteita oli valittu hyvällä maulla ja sijoiteltu harkiten eri puolille taloa, niin että jokaisen huoneen tunnelma on omanlaisensa, mutta kuitenkin kokonaisuuteen sopiva.
Erityisesti kiinnitin huomioni talossa myös sohvatyynyihin. Niitä oli paljon, mutta jokaiselle oi paikkansa. Tuntui, että iha jokainen tyyny oli huolella valittu ja jokaiselle oli oma tarinansa. Yksikään ei ollut ”liikaa”.  Ne edustivat kaikki hillittyä ja kaunista maanläheistä värimaailmaa. Jossain oli hauska tai romanntinen selkeä teksti, jossain perinteinen valokuvaprintti ja jossain rannikkotyylinen tähtikuvio. 

Olen aina ollut heikkona koristetyynyihin. Kuinkakohan monta niitä meillekin olen hankkinut? Olen myös kuullut useamman pariskunnan tehneen sohvatyynyistä varsinaisen sukupuolikysymyksen ; ) Naisille ne ovat tärkeitä ja symboloivat kotoisuutta, pehmeyttä ja jotain tiettyä tyyliä tai tunnelmaa. Niitä valitaan suurella tunteella ja n ovat niitä kodin henkiin puhaltamiseen tarvittavia yksityiskohtia. Ja eihän juuri tällaista sateista syyspäivää voi ajatellakaan sohvannurkassa ilman sohvatyynyjä ?!?!?! Joillekin miehille ne ovat taas täysin hyödyttömiä ja turhia, ylimääräisiä pölynkerääjiä. Itse en ole törmännyt kovin jyrkkään kritiikkiin, mutta kieltämättä välillä saan palautetta, että vähempikin riittäisi, kun hankin aika ajoin lisää pehmeitä ihanuuksia sohville ja sänkyihin.
Minusta sohvatyynyt ovat henkilökohtaisesti valittuja ja kertovat aina hankkijastaan. Siksi en ole kovin ihastunut sohvatyynyihin, joita on lastattu paljon julkisen tilan, kuten ravintolan, sohvalle. Tulee lähinnä tunne, että ketkäköhän kaikki niissä ovat nuhjanneet, eivätkä ne yleensä ole edes mitenkään persoonallisia. Mutta kodeissa pidän niistä sitäkin enemmän. Tämänkin kodin omistajan on pakko olla lämminhenkinen, luova, kotia rakastava ja tunnelmia loihtiva taituri, eikös vain? Kotin on muuten myynnissä ja lisää sen tunnelmisa voi käydä katselemassa täällä
Onko teillä sisustukseen liittyviä asioita, joissa kotona asuvilla on kovin eriävät mielipiteet? 

Kommentit (4)
  1. Maria-Leena
    23.9.2014, 08:58

    Hei, kyllä meilläkin on koristetyynyjen kanssa ihan samat keskustelut ; ) Samoin keittiökoneiden. Mies on hifistelijä, minulle kävisi kauniit tai edullisemmatkin ja satsaisin mieluummin muuhun. Muuten tyylitaju menee onneksi hyvin yksiin.

  2. inspirations
    23.9.2014, 13:26

    Hei Maria-Leena! Taitavat olla aika yleisiä nämä asiat liittyen kodin teniikkaankin ; ) Ja tärkeintähän on kai se, että yleisesti on samantyyppinen maku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *