Arvonta: Voita liput upeaan villiruokatapahtumaan illallisineen

Vinkkasinkin jo eilen illalla valmistelevani poikkeuksellisen mielenkiintoiseen herkutteluun liittyvää arvontapostausta. Kyseessä on ravintola Haltian järjestämä villiruokatapahtuma luontokeskus Haltiassa. Se sisältää Sami Tallbergin villiruokaluennon ja neljän ruokalajin villiruokaillallisen!!


Menu 

Juuriselleriä ja muikunmätiä

Tatti – koivunmahlakeittoa

Merihaukea, maa-artisokkaa ja kallioimarrekastiketta

Väinönputkivanukas, punajuurihunajaa ja mehiläisten keräämää siitepölyä

Pakurikahvia tai villiyrttiteetä

Menu kasvis

Raakavihanneksia, villiruusua ja tilliä

Tatti-koivunmahlakeittoa

Mukulaselleriä, salottia ja tervaa

Väinönputkivanukas, punajuurihunajaa ja mehiläisten keräämää siitepölyä

Pakurikahvia tai villiyrttiteetä

Sami Tallberg on kansainvälisen taustan omaava keittiömestari ja villiyrttispesialisti, joka on julkaissut kattavan kokoelman kirjoja mm. aiheista mäti, villi vege, kaikki Suomen raaka-aineet, kotoisat ja eksoottiset hedelmät, koivunmahja ja kaviaari ym. 
Hän lupaa loihtia luontomme antimista uskomattomia makuja tuttujen luonnon herkkujen lisäksi sellaisista raaka-aineista, joita emme olisi kuvitelleetkaan lötävämme lautaseiltamme. 

Näitä taitoja on mahdollista oppia itse ja hyödyntää jatkossa oppejaan omilla mökki- ja luontoreissuilla ja kotikeittiössä. 
Villiruoka on minusta erityisen kiinnostavaa monessakin mielessä. Ensinnäkin, metsän marjat ovat jo sellaisenaan ehkä tutuin esimerkki aiheesta ja mustikat, villivadelmat ja hillat suurta syksyn herkkua. Mielelläni eläisin vaikka aina tuoreilla marjoilla ja kalalla. Koko villiruokaskaala tarjoaa kuitenkin paljon, paljon muutakin kiinnostavaa opittavaa ja koettavaa. Pääsin jo hieman tutustumaan aiheeseen aikanaan tyttäremme käydessä Luonnossa kotona-päiväkotia Viikissä, jolloin meille vanhemmillekin opetettiin retkillä, miten uskomattoman paljon syötävää löytyy jo Helsingin metsissä kävellessä! 
Villiruuan eettiset hyödyt ovat selkeät. Luonnossa liikkuminen on tietysti yksi iso bonus. Lisäksi kerätty villiruoka on ilmaista! Ympäristöhyödyt ovat merkittävät. Syödessämme luonnollisesti villinä kasvavaa ruokaa, on kulutus pois tehokasvatuksesta. Terveyshyödyt ovat vähintään yhtä selkeät. Kasvien ja eläinten kasvu on tehotuotannossa optimoitu nopeaksi ja kasvualustat ovat yksipuolisia. Villinä ja vapaana monipuolisilla alustoilla kasvanut ravinto sisältää hyviä, suolistomme tarvitsevia ravintoaineita ja bakteereita tukien suolistomme ja koko elimistömme tervettä hyvinvointia. Myös Omega-rasvahappojen suhde on luonnollisessa ja hyvin hyödynnettävässä muodossa… lauantaina alan pioneeri Sami Tallberg opettaa varmasti paljon, paljon lisää.
Arvonta
Tilaisuus on niin erityinen, että olin innoissani saadessani itse kutsun tapahtumaan ja sen lisäksi arvottavaksi teidän lukijoiden kesken kaksi lippua sekä illan luennolle että neljän lajin illalliselle. Jos siis kalenterissasi on vielä vapaata lauantaina 7.3. ja haluat viettää ikimuistoisen päivän uusien oppien ja herkkujen äärellä upeassa ympäristössä: 
Osallistu arvontaan jättämällä sähköpostiosoitteesi tämän postauksen alla olevaan kommentti-kohtaan. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti 5.3.

Arvonta sulkeutuu keskiviikkona 4.3. klo 24.  

Jos haluat joka tapauksessa varmistaa paikkasi tapahtumassa, lippuja on myynnissä Piletissä ja Ravintola Haltiassa 28.2. saakka. Lisää tietoja tapahtumasta tapahtuman omilla sivuilla täällä tai FB-sivuilla.

*Yhteistyössä GoLevi.fi

Kommentit (8)
  1. Hei! Osallistun arvontaan! s-postini: annastiinarin@gmail.com

  2. Mukaan arvontaan! 🙂 suvikaukiainen@live.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *