Arkiruokien aatelia: Kasvisfetakanapata (broilerin koivista)

Arkiruokien aatelia: Kasvisfetakanapata

Lämpimät haudutetut pataruoat tekevät tuloaan syksyn myötä. Tämä on mieheni kehittelemä todella hyvä uuniruoka. Broilerin koivet ovat edullisia, maukkaita ja niitä on aina saatavilla, mutta niistä tulee harvemmin kehiteltyä erilaisia ruokia. Tätä tehdään meillä säännöllisesti ja se maistuu aina jokaiselle, suosittelen!!

Annos myös gluteeniton, proteiinirikas ja tosi vähähiilarinen ja jo sen uunista leviävä tuoksu saa veden kielelle. Uuniruoka on myös helppo laittaa hautumaan ja lähteä itse ulkoilemaan tai treenaamaan – ja palata tunnin päästä valmiin padan äärelle.

Arkiruokien aatelia: Kasvisfetakanapata

200 g fetaa

2 dl kermaa

4 kanankoipea

Pippuria

(sormisuolaa tarvittaessa)

Juustoviipaleita tai -raastetta

Iso pussi pakastevihanneksia (porkkanaa, parsaa, kukkakaalia)

  1. Kypsennä ensin uunissa kanankoivet: 200 asteessa 30 min.
  2. Anna kanojen jäähtyä niin, että voit käsitellä niitä.
  3. Irrota kanat luista ja palastele liha suupalojen kokoisiksi.
  4. Sekoita isoon uunivuokaan kanapalat, jäiset pakastevihannekset, kerma ja feta.
  5. Mausta pippurilla. Suolaa ei tarvita, koska sitä on reilusti fetassa.
  6. Laita vuoka tunniksi uuniin matalaan lämpöön: 135 asteeseen.
  7. Kuorruta pinta juustolla ja nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja laita vuoka takaisin 5 minuutiksi.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *