Äidin ja tyttären hetkiä

LOMAIKÄVÄ. On ollut ihanaa palata taas omaan kotiin, viettää aikaa koko perheen kesken, käydä ystäväkävelyllä, saada työt hyvin käyntiin, kerätä ensimmäiset kielot maljakkoon… toisaalta kylmät päivät ja iso työlasti ovat saaneet väisttämättä myös pienoisen lomaikävän päälle. 
Tyttären kanssa vietetty loma sisälsi niin paljon puhdasta nautintoa, rentoutumista, kauniita asioita, uusia paikkoja, ihania makuja ja kivoja hetkiä, että huomaan palaavani niihin mielessäni aika usein ja kaihoisin mielin.  Toisaalta, se kai kuuluu asiaankin ja on merkki onnistuneesta lomasta. Aina päätän, että seuraavaksi pitää päästä lomamatkalle pidemmäksi kuin yhdeksi viikoksi, mutta toisaalta se ei taaskaan olisi ollut mitenkään mahdollista. Parempi siis olla kiitollinen siitä hyvin vietetystä viikostakin ja vaalia sen hyviä muistoja ja kokemuksia.

ÄITI JA TYTÄR. Me olemme kovin samanlaisia. Kahden päivän sisällä syntyneitä kevään lapsia. Herkkiä, mutta uteliaan rohkeita. Empaattisia esteetikkoja. Unelmiin sukeltajia. Matkailun ja uusien kokemuksien rakastajia. Samalla aaltopituudella. Meidän on aina ollut helppoa olla yhdessä alusta asti. Joskus keskustelulle ei tunnu tulevan ollenkaan loppua. Usein ei tarvitse sanoa mitään. Pidämme samanlaisista asiosta. Loukkaannumme samanlaisista asioista. Unohdamme ja tyynnymme samantien. Rakastamme merta ja auringonlaskuja. Meillä on paljon yhteisiä matkakokemuksia. Paljon ihania, unelmanomaisia hetkiä kahdestaan kaukana kotoa. Toivon niitä tulevan lisää vielä vuosien ja vuosikymmenien ajan. 

Usien parhaat lomahetket syntyvät ihan suunnittelematta. Kuten tuona iltana, kun viikko sitten illallisen jälkeen päätimme suunnata rantaan ihailemaan Kreetan kaunista auringonlaskua jostain uudesta kohdasta. Meri on kauneimmillaan aikaisin aamulla ja myöhään illalla – ja kuitenkaan rannoilla ei tuonakaan iltana ollut ketään muita. Se ehkä teki hetkestä vielä tarunhohtoisemman. Ihmsvilinä oli sisällä ravintoloissa ja kaupoissa, kun kaikki kaunis tapahtui ihan vieressä ja vain me olimme sitä taas todistamassa. Rannasta löytyi kaunis laituri, jonka päähän oli tehty trooppinen bambumaja joogapaikaksi. Joogaamaan emme sinne tämän loman aikana päässeet, mutta muuten nautiskelemaan tunnelmasta kuitenkin. 
Jos pidät joogaamisesta ja suuntaat Hanian lähelle Agia Marinaan, kannattaa tsekata rannasta tämä paikka, ihan ainutlaatuinen ympristä aamu- ja iltajoogalle tai vaikka omalle picnic-retkelle <3

Pian on onneksi tännekin viimeinkunnon kesäilmat luvassa ja lomaikävä muuttuu taas kivoiksi muistoiksi. Ihanaa viikon jatkoa ja nautinnollisia pieniä hetkiä arjenkin keskelle!

Kommentit (1)
  1. Ajattelin helpottaa lomakuumetta katselemalla Kreikkakuviasi, mutta taisi käydä päinvastoin 😀 On siellä vaan aika niin ihanaa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *