Aamu-, välipala ja jälkiruokaherkkuja vadelmista

Vadelma on niiiiin hyvää, ainakin yksi lempimarjoistani ellei jopa se ihan paras <3 (no joo, olen varmaan todennut ihan saman mansikoista ja mustikoistakin). Onneksi vadelma-aika jatkuu vielä. Istutin pihaamme pari vuotta sitten viisi erilaista vadelmapensasta. Ei hajuakaan enää, minkä nimisiä ne tarkemmin olivat, mutta ainakin kaksi niistä on myöhäislajikkeita eli ne tekevät marjoja vielä pitkälle syksyyn. Viime päivinä onkin tullut tehtyä erilaisia vadelmaisia aamupala- ja välipalaherkkuja. Raikkain ehdottomasti oli sunnutaiaamun kannullinen, johon sekoitin tehosekoittimessa jäädytettäjä vesimelonin paloja, reilusti vadelmia ja vettä. Tosi herkullista!!

 

Perjantai-illan välipala taisi olla tämä raikas smoothie pakastetusta banaanista, appelsiinista, isosta kasasta vadelmia ja säväystä antavista yrteistä. Pidän jäädytettyjä hedelmäpaloja ja -soseita sekä marjoja aina valmiina pakkasessa raikastamaan smootheja. Niitä on myös kätevä käyttää silloin, kun tuoreita marjoja ja hedelmiä ei ole.

Sunnuntain jälkkäri syntyi sekoittamalla keskenään paksua luonnojogurttia, Mascarpone-tuorejuustoa ja hippusellinen steviaa sekä asettelemalla pälle vadelmia, palasia raakasuklaata ja kookoslastuja. Helppoa ja hyvää. Loppukesä on parasta aikaa marjamielessä, nautitaan siitä <3 Eikä varmaan haittaa sekään tutkimustulos, jonka mukaan vadelmalla on luontainen ominaisuus auttaa painonhallintaa sitouttamalla rasvasoluja. Terveellistä tiistaita!
Kommentit (1)
  1. Hei! Näyttääpä raikkaalta. Tuo vadelmien vaikutus onkin minulle ihan uutta, vow!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *