9 Helppoa tapaa auttaa ja jakaa joulumieltä

9 Helppoa tapaa auttaa ja jakaa joulumieltä

Joulu on ilon ja antamisen aikaa. Joulutunnelma lähtee sydämestä. Vain osalla ihmisistä on etuoikeus nauttia notkuvista joulun herkkupöydistä ja toivotuista lahjoista tai edes turvallisesta paikasta viettää joulua. Jo Buddhan tärkein opetus onnellisuudesta oli se, että vain auttamalla toista voi itsekin saavuttaa aidoimman ja parhaimman onnellisuuden. On ilahduttavaa, miten paljon tänä päivänä on mahdollisuuksia auttaa suoraan erilaisia avun ja jouluilon tarpeessa olevia henkilöitä maailmalla ja lähellä. Kokosin tähän erilaisia ideoita auttamiseen.

9 Helppoa tapaa auttaa ja jakaa joulumieltä

Joulupuu: Joululahjoja toivomusten mukaan vähävaraisille lapsille

Joulupuu-keräys on helppo ja kiva tapa antaa joululahjoja lapsille, jotka jäisivät muuten ilman lahjoja. Tämä on todella hienosti organisoitu tapa ilahduttaa antajaa ja saajaa ja toteuttaa konkreettisesti lasten joulutoiveita vaikka omassa kotikaupungissa. Lahjoja voi toimittaa Forumin kauppakeskukseen vielä 16.12. saakka, ohjeet löytyvät täältä.

Hope ry: Lahjoja ja lahjakortteja avun tarpeessa oleville perheille

Hope Ry ja Ylen kaupunkitoimitus FOMO järjestävät joulukeräyksen vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille. Käyttämättömiä tuotteita ja lahjakortteja voi toimittaa keräykseen Helsingin keskustan Citycenteriin 17.12. mennessä.

Jouluapua: Toivomusten täyttämistä suoraan lähiseudun ihmisille

Jouluapua-projekti on hyvä tapa auttaa heikossa taloustilanteessa olevia jouluna. Projekti on upea esimerkki yhden naisen hyvästä ideasta. Se on aloitettu vasta muutama vuosi sitten, mutta kasvanut nopeasti koko maan kattavaksi hienoksi kampanjaksi. Kuka tahansa, vaikka väliaikaisestikin apua tarvitseva, voi ilmoittautua avun tarvitsijaksi. Samalla voi ilmoittaa, tarvitseeko jouluna esim. ruokaa, lahjoja tms. ja lahjatoiveita ja niiden tarvitsijoita voi hakea helposti täältä. Kuka tahansa voi antaa apua vaikka lähellä olevalle, helposti kartasta löytyvälle henkilölle tai perheelle.

HomeInsteadSeniorihoiva: Kukka jouluna yksinäiselle vanhukselle

Yksinäisiä vanhuksia on paljon. Valitettavasti myös heitä, joita kukaan ei muista jouluna. Home Instead Seniorihoiva ilahduttaa senioreita kukkatervehdyksillä. Projektissa ollaan valittu kaupunkien kotihoito- ja hoivayksiköiden kautta kukkayllätyten saajiksi juuri selliasia vanhuksia, jotka ovat vähävarausua ja yksinäisiä. Kampanja jatkuu 17.12. asti ja siinä voi valita haluamansa kukan projektiin osallistuvista kukkakaupoista ja samalla voi kirjoittaa henkilökohtaisesti viestin vanhukselle, jolle kukan mukana toimitetaan jouluiloa moneksi päiväksi.

Muita ideoita auttamiseen jouluna aikaan

Hyvää mieltä kannattaa jakaa joulukuussa. Jouluiloa voi jakaa helposti ja vaikka nopealla inspiraatiolla monella konkreettisella eleellä. Tässä muutamia ideoita, joista on helppoa napata oma tai jalostaa vielä parempi omaan elämään ja ympäristööm sopiva tapa ilahduttaa:

 • Kiire on kaikilla aina, eivätkä työt tunnu tekemällä loppuvan varsinkaan jouluna. Siksi aikakin vilistää ihan liian kovaa. On ihanaa rauhoittua itse tunnelmallisiin hetkiin polttelemaan kynttilöitä ja siemaisemaan kuppi glögiä. Oma aika voi olla myös arvokas tarjottava vaikka yksinäiselle naapurustossa asuvalle vanhukselle. Mitä jos kutsuisit hänetkin glögille, tarjoutuisit viemään kynttiälän hänen puolestaan jouluhaudalle tai veisit hänen Joululauluiltaan?
 • Käytä aamulla ylimääräinen vartti ja vie kiireisen lapsiperheen koira kävelylle tai puhdista heidänkin autonsa ikkunat jäästä.
 • Neulo lämpimät tumput, tee joulunhenkinen ruoka-annos tai kirjoita joulukirje yksinäiselle sukulaiselle. Itse tehty lahja sisältää aina henkilökohtaista lämpöä ja viestin siihen käytetystä ajasta.
 • Mitä muuta keksisit?

 

Kommentit (2)
 1. Kiitos hyvistä ja tärkeistä ideoista! Hyvää joulun odotuta <3

  1. inspirations
   15.12.2018, 16:01

   Kiitos, kiva että tykkäsit, ja että nämä herättivät sinussakin ajatuksia. – ihanaa joulun odotusta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *