Ida Jemina
Ida Jemina

YRITIN KÄYTTÄÄ 0e VIIKONLOPPUNA!

Yritin olla käyttämättä rahaa viikonlopun ja kokeilin älä kuluta rahaa – haastetta. Näin kävi!

Mikä se on?

Älä käytä rahaa – haasteen ideana on olla käyttämättä rahaa tietyn ajanjakson ajan. Se voi olla esimerkiksi viikonloppu, työviikko tai vaikka kuukausi.

Nämä ovat säännöt!

Älä käytä raahaa mihin haluat, vaan mihin tarvitset. Sääntönä on, että rahaa ei saa käyttää mihinkään ylimääräiseen vaan ainoastaan asiat, joita tarvitsee, kuten ruoka, laskujen maksaminen, bensa yms. ovat sallittujen listalla. Toki säännöt saa laatia ihan itse ja niihin vaikuttaa myös haasteen kesto. Jos kyse on viikonlopusta, pystyy tietysti tekemään paljon tiukemmat säännöt kuin kuukauden pituisella ajanjaksolla.

Mistä sitten pitää tinkiä? Shoppailusta, kahviloista, ulkona syömisestä, leffoista, heräteostoksista yms. kaikesta ylimääräisestä. Omana tavoitteenani oli kuitenkin testata, etten oikeasti käyttäisi rahaa edes siihen ruokaan tai bensaan. En mihinkään. Muutenhan siitä tulis ihan liian helppoa – tai niin ajattelin.

Miksi ihmeessä?

Ajattelin tehdä tämän ihan testin vuoksi, jotta näkisin mihin asioihin sitä rahaa yleensä kuluu viikonloppuisin. Tämä idea tuli myös mieleeni ihan ex tempore, joten en todellakaan ehtinyt valmistautua tähän mitenkään, joka näin jälkikäteen ajateltuna olisi ollut ihan järkevää. Rakastan nyhjäistä tyhjästä etenkin keittiössä, joten innolla odotin, että pääsen kaivelemaan kaappeja ja soveltamaan ruokia oikein olan takaa.

Miten kävi?

No ei hyvin!

Perjantai – Success!
Lauantai – FAIL
Sunnuntai – Success!

Perjantai meni ihan kivasti, koska tein iltaan asti töitä enkä ehtinyt miettiä koko asiaa. Kaapissa oli myös safkaa valmiina, joten mikäs siinä mussuttaessa. Ei tarvinnut kauppaa ajatellakaan.

Lauantai sen sijaan meni aivan päin hanuria, sillä unohdin koko tämän typerän päähänpistokseni! Ensinnäkin poikien ruoat loppuivat, joten tottakai niille oli käytävä ostamassa safkaa. Siinä viikonloppufiiliksissäni aloin sitten fiilistelemään, että olisi kiva kokkailla jotain spessua ja menin niine ajatuksineni ostamaan intialaiseen ruokaan mausteet.. Voi perse. Sinne meni se haaste. Lauantai oli FAIL!

Tässä sitä nähdään kuinka helposti rahaa voi mennä, vaikka toki vain ruoasta oli kyse. Sunnuntai oli kuitenkin helppo käyttää keittiön kaappien tonkimiseen ja kaikista jämistä oli helppo koostaa safkat. Yhdessä vaiheessa menin kuitenkin jo nettikauppaan ja saatoin iskeä koirien vilkkupannat ostoskoriin, mutta en vienyt tilausta loppuun. Ou jes! Täähän alkaa sujua! Muutenkin viikonlopun käytän ihan mielelläni kotona relaamiseen, joten mitään leffoja tai muuta vastaavaa ei tullut edes mietittyä.

Housut täältä / Paita H&M / Takki täältä

Mitä järkeä?

No ei mitään ainakaan jos ei muista toteuttaa haastetta kunnolla! 😀 Ideana oli kuitenkin ennen kaikkea katsoa, mihin sitä rahaa ihan huomaamattakin menee ja siinä mielessä testi oli onnistunut. Viikonloput tuppaavat yleensä olemaan sellaisia, että silloin tehdään jotakin spessua, (niin kuin nyt tuo intialainen safka), ja sen takia haaste onkin vähän ärsyttävä just viikonloppuna. Voisin kuvitella, että arkiviikko menisi periaatteessa helpommin, kun on niin rutiineissa kiinni eikä tule tehtyä niin paljon ex tempore-juttuja.

Suosittelen kuitenkin ihan testimielessä kokeilemaan jos houkuttaa. Tällä keinolla pystyy just niitä ylimääräisiä menoja karsimaan ja sitä kautta tietysti säästämään lantin jos toisenkin etenkin jos pidemmän aikaa toteuttaa haastetta ja heräteostoksiin tuppaa menemään rahaa. Esimerkiksi yhteenkin viikkoon mahtuneet mahdolliset kahvilareissut tekevät aika ison summan yhteenlaskettuna. Viikonloppuun taas voi olla hauskakin miettiä aktiviteetteja, jotka ovat ihan ilmaisia, kuten peli-iltoja yms. Puhumattakaan niiden keittiön kaappien koluamisesta – ihan parasta puuhaa ja vähentää ruokahävikkiä.

Teenkö uudelleen?

Kenties joskus ehkä juuri siihen arkiviikkoon. Naiivisti ajattelen taas, että se olisi ihan helppo, joten ehkä se on pakko testata! 😉 

Päheetä uutta viikko jengi! <3

KATSO MYÖS: Opiskelija, eivätkö rahat riitä ruokaan? Lue nämä vinkit selvään säästöön!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: APUA! NÄMÄ ON SAATAVA AIKAAN TÄSSÄ KUUSSA!!

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
YouTubessa: Ida Jemina 
Instagramissa: @idajemina 
Facebookissa: Ida Jemina

Kommentit (2)

  1. Iida

    Hei! Oon seuraullut sun blogia nyt muutamisen viikkoa, ja oon kyllä tykästynyt ja ihastunut sun blogiin. Tää on ihan huippu!
    Mulla olisi sulle yksi kysymys. Oon siis 15 vuotias tytöntylllerö ja pelaan pesäpalloa. Mua kiinnostasi omien reenejen (joihin sisältyy lajiharjoittelun lisäksi yksi fysiikka- ja yksi juoksutreeni) ohella tehdä fysiikkatreenejä. Oisko sulla mitään simppeliä kaavaa, jonka mukaan voisin koota jonkinnäköisen harjoituksen?

    • Ida Jemina

      Moikka Iida! Ihanaa, että löysit tänne! Kiitos kovasti!<3 Hei kannattaa kurkata tämä sivu, jonne olen koonnut kaikkia erilaisia kokonaisia treenejä, joita täällä blogissa olen jakanut: Kokonaiset treenit 😊

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *